mj18 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Witam, potrzebuje jeszcze 3 komponentów do uruchomienia mojego Venice 3000 i ASrocka DualSata2. I teraz pytanie co do dysku... Zastanawiam się nad pojemnością 200-250gb ale niewiem jaka firma będzie dla mnie najlepsza. Druga sprawa to grafika ale co do niej to już prawie wybrałęm i jest to GF 7300gt od firmy Galaxy (chyba że za 350zł można już dorwać Radeona x800gto- niewiem co byłoby lepsze) ram raczej 512 Twinmosa na cl 2.5 ponieważ mam już jedną taką kość i najlepiej jak będą tej samej firmy. Na wszystko moge przeznaczyć max 800zł i ani grosza więcej. Co mi polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 dysk to bierz seagate albo samsung, nic innego nie jest godne uwagi, przynajmniej jak dla mnie:) 7300gt od galaxy to dobry wybor... ten ram rowniez skoro masz jedna taka sama kosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Dokładne modele tych dysków możesz podać? Może jakiś link. Co do grafiki... Sprzęt składam pod css dlatego wolał bym Radeonka ale w przedziale do 350zł chyba nic lepszego od 7300gt nieznajde? A może się myle?;] Oświećcie mnie p.s zapomniałem dodać że dysk ma być na sata2. Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez mj18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Dysk: Seagate z prostopadłym zapisem Karta: 7300GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Czyli z NCQ tak? Podajcie dokładny model. Zauważyłem że pamięci podrożały... twinmosy kosztuja okolo 170zł toż to zdzierstwo! ;] Chyba zostane narazie przy 512 ramu. Mógłbym wydać wtedy 100zł wiecej na grafe. Zmieni się coś wtedy? Może 7300gt z 256 ramu? Albo coś z Radeonów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 tylko, ze galaxy 7300gt kosztuje 450 zl... jak chcesz do 350 zl to chyba cos takiego tylko dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Źle mnie zrozumiałeś ;] Jeżeli zrezygnowałbym z ramu (bo mam jedną kość 512) to miałbym na karte 450zł czyli starczyło by na 7300gt 256. Ale niewiem czy jest sens płacić 100zł za pamięć której raczej niewykorzystam. Wolałbym <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wtedy jakiś szybszy model, x8gto z pamięciami 2ns byłby lepszym wyborem? Jakie wyniki mają około te karty w 3d marku 2k3 (po oc) zaznaczam że to jest sprzęt pod css czyli Preferuje Radeona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...