Tony**** Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Siemano wszystkim. Mój problem polega na tym, że gdy mam włączone głośniki i włącze neta to w czasie wczytywania strony z głośników dochodzą trzaski. Przeinstalowałem stery i robiłem formata i nic nie pomogło. Czym to może być spowodowane? Głośniki są firmy Media-tech. Pozdrawiam. Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Tony**** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 A karta ze stajni creativa :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 hmm pamietam ze casem na integrze mialem przebicia od ruchu kursorem ;) A jak twardziel cos miele to i telewizor gubi obraz ;D Jaka karta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony**** Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Karte mam zintegrowaną. Nazwa plyty: MSI K7N2 (MS-6570). firmy Micro-Star Internacional Chyba nic więcej na ten temat nie wygrzebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 A ja jestem w stanie cos wygrzebac o tej plycie :arrow: MSI K7N2 - złote rady, etc..... Pozatym srednie glosniki komputerowe i zintegrowany uklad dzwiekowy nie jest najlepszym duetem. Sam cos o tym wiem ( hd202+audigy i jestem wolny od trzaskow :twisted: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 tu jest opisane co zrobić 736901[/snapback] -------------------------------------------------------------------------------------------------- INFORMACJE DODATKOWE Aby uniknac jakichkolwiek szumow i trzaskow nalezy sprawdzic czy ustawienia BIOS'u sa takie jak ponizej: PCI Latency Timer - 64 PCI Delay Transaction - ENABLED PCI Master Read Caching - DISABLED CPU to PCI Write Buffer ENABLED Fast R-W Turn Around ENABLED P2C/C2P Concurrency ENABLED PCI Dynamic Bursting ENABLED PCI Master 0 WS Read ENABLED PCI Master 0 WS Write ENABLED PCI Master Pipeline Req ENABLED PCI#2 Access #1 Retry DISABLED PCI/VGA Palette Snoop DISABLED PNP/OS DISABLED PCI Master Bus Time-Out - 0 A inne ustawienia (te ktore nie dotycza PCI) mozecie zmieniac wg wlasnych upodoban (chociaz lepiej zostawic na default) Taka konfiguracja jest zoptymalizowana pod katem wydajnosci szyny PCI, co jest sprawa priorytetowa jezeli chcemy miec czysty dzwiek przy niskim latency. u mnie zadziałało , ateż miałem trzaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...