Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To jutro musze zrobic wycieczke po komputerowych. A jest jeszcze jakiś inny pożądny zasilacz jakbym tego enlighta nie znalazł

Zajrzyj do komputronika cennik, dział obudowy bodajrze na dole masz zasilacze 300W i 350W HuntKey. Ponoć dobre - osobiście nie testowałem. Ceny umiarkowane. Do ostrego podkręcania polecałbym ten 350W. Osobiście przerabiałem niedawno zasilacz z luxus.pl 430W - bez problemu styknął do obsługi dwuch Athlonów XP 1900+ Dawał minimalnie wyższe napiecia niż standard, pomimo baaardzo długiego kabla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx

300 W jest za 127

350 W jest za 205

Wezme ten 300 W bo za duża troszke różnica.

Miałem teraz 230 W ale podniosłem napięcie w procu i go jeszcze podkręciłem to mi korki wyj**** i komp już nie wstał :-(. Ale jutro będe kręcił :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam zasilacze Antec i Enermax 350W i 400W, można je znaleść czasami na giełdach ,a także w niektórych komputerowych sklepach internetowych lub na zamówienie ale w cenie 300-600 zł. Była o nich wzmianka jakiś czas temu na tomshardware.pl w artykule o kiepskiej jakości współczesnych zasilaczy. Bardzo dobre są jeszcze Enlighty i HuntKey'e. Natomiast nie polecam zasilaczy codegen!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko drogi nie wiem czy za 50 zł mniej nie kupić zwykłego.

Nie warto jak już kupujesz . Zasilacz posłuży Ci pewnie wiele lat i wymienisz go jako ostatni element w kompie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko drogi nie wiem czy za 50 zł mniej nie kupić zwykłego.

co rozumiesz przez zwykly :?:

omijaj Codegeny (lubia sie "palic"), noname, i inne badziewia

chcesz cos dobrego - bierz Enlighta 300W pod PIV - cichy i wydajny (mam taki), na zasilaczu nie ma co oszczedzac, bo jak sie sfajczy to przy okazji moze sfajczyc plyte glowna, pamieci lub cos innego :(

looknij TU pod koniec fotka naklejki znamionowej mojego zasilacza 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omijaj Codegeny (lubia sie "palic"), noname, i inne badziewia

Oj to roznie jest trzeba miec szczescie. Ja mam tylko i wylacznie noname i jest ok. Chociaz fakt znajomi popalili zasilacze :) W swoim aktualnie zmieniam wiatrak na cichutkie mitsubishi :) hehe ale czarny nie srebrny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź Anteca lub Enermaxa -obecnie jedne z najlepszych zasilaczy

trzeba się za nimi troszkę rozejrzeć na rynku i ta cena :cry: , ale na zasilaczu nie warto oszczędzać . Jak chcesz taniej to Enlight lub Huntkey,ale nie bierz nic poniżej Huntkey'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj tylko codegena - ja mam i na wszystkich napieciach daje inaczej niz powinien, ma wachania napiec, strasznie sie grzeje, a wiatrak w nim kreci sie tak jakby chcial a nie mogl (a halasuje jak ch*)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...