Skocz do zawartości
Macieqqq

Ddr 2x512 - 500 Zl

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle nad kupnem pamieci 2x512 Kingmax Hardcore 500MHz...

Musza one robic MHz gwarantowane przez producenta na 2.7V. Czy do 500 zl dostane cos lepszego?

Aha, nie chce uzywanych pamieci...

Pozdrawiam

Edytowane przez Macieqqq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam od niedawna takie ramki: TEAM Group Xtreem Hermes DDR 500MHz na kościach TCCD.

Obecnie mam je włożone do starego kompa i przy standardowym napięciu mam timingi 2-2-2-6.

Na stoliku obok leży już Athlon i ASRock DUAL-SATA2 i to do tego konfigu docelowo są przeznaczone te pamiątki. W przyszłym tygodniu poskładam nowego kompa to zobaczę jak te ramki się sprawują i podziele się wynikami na forum :)

jeśli jesteś zainteresowany tymi pamięciami to daj znać na PW :wink:

@truman

a właśnie że dobry dział!!! zobacz co pisze na górze tej strony

Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to:

Procesory

Płyty główne

RAM

Karty graficzne

Gotowe zestawy

Edytowane przez Kalin20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozejrzalem sie na stronach producentow pamieci i... powiedzcie mi tylko co z tego wybrac:

- GEiL ULD 500MHz - 2.5-7-4-4, 2.65-2.95V, 3.5ns - jakie kosci?

- 2x Kingmax Hardcore 500MHz - 3-2-4-8, 2.7V, 4ns - Hynix D5

- Team Xtreem Hermes 500MHz - 2.5-3-3-6 1T na 2.7~2.9V - TCCD

Bardzo prosze o szybka odpowiedz, bardzo zalezy mi na czasie, jutro chcialbym juz kupic pamieci...

P.S. GEiL ULD to jest to samo co GEiL Ultra Platinum? Bo jakos nie widze, zeby gdzies na stronie GEiL'a byly jakies informacje o ULD...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi