Mr.Martin Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Witam Zamierzam skladac nowy komp o nastepujacej konfiguracji - plyta glowna Gigabyte i965 - procek Intel Core2Duo 2.4GHz - pamiec 2Gb ( 2x1GB) Corsair - karta graficzna gf 7600GT - 3 dyski twarde - nagrywarka - czytnik dvd - karta telewizyjna Poradcie mi jaki zasilacz kupic do tego zestawu ? zalezy mi na ciszy oraz dobrej wydajnosci zasilacza ( stabilnosc napiec). Oczywiscie bede podkrecal tego procka wiec zeby mial zapas mocy przy overlockingu i dalszej rozbudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Sądzę, że ten zasilacz wystarczy z zapasem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) To ja polece tagana 380W, szczerze tego ww zasilacza nie znam. Nie popatrzylem ze to enermax, tylko patrze liberty jakiś... :D Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 To ja polece tagana 380W, szczerze tego ww zasilacza nie znam. 380W ? czy to nie za malo ? procek bedzie podkrecany , karte graficzna tez moze bede podkrecal ( o ile sie da) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) Wystarczająco, ten komp będzie brał koło 300W przy obciążeniu. Proc jest mało prądożerny, karta też nie jest demonem Watów EDIT: W supermarketach takie kompy sprzedają z zasilaczmi no mae i chodzą, więc tagan na 100% da rade, ale jak chcesz możesz kupić wersję 480. Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Wystarczająco, ten komp będzie brał koło 300W przy obciążeniu. Proc jest mało prądożerny, karta też nie jest demonem Watów EDIT: W supermarketach takie kompy sprzedają z zasilaczmi no mae i chodzą, więc tagan na 100% da rade, ale jak chcesz możesz kupić wersję 480. a ktry model bys polecal ? wlasnie wszedlem na ta strone http://extreme.outervision.com/index.jsp i wyszlo mi prawie 500W przy wpisaniu wszystkiego co w kompie i zaznaczeniu ze bedzie podkrecany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 EDIT: W supermarketach takie kompy sprzedają z zasilaczmi no mae i chodzą, więc tagan na 100% da rade, ale jak chcesz możesz kupić wersję 480. Dziś można mieć coś lepszego niż tagan. Ten Enermax ma mocną linię 12V (30A), co pozwala nawet na zastosowanie kartu x1900XT. Pociągnie to bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Mi wyszlo po podkreceniu proca do 2.8 i 1.3v wyszlo 287w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Mi wyszlo po podkreceniu proca do 2.8 i 1.3v wyszlo 287w wpisales wszystko ( karte graficzna , pamieci , napedy itp) ? ja zamierzam go bardziej podkrecic - z zachodnich stron dowiedzialem sie ze idzie on do 3600 przy napieciu 1.45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 wpisales wszystko ( karte graficzna , pamieci , napedy itp) ? ja zamierzam go bardziej podkrecic - z zachodnich stron dowiedzialem sie ze idzie on do 3600 przy napieciu 1.45 Te kalkulatory możecie sobie wsadzić w .... . Gwarantuję Ci, że na wymienionym przeze mnie Enermaxie nie będzie żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Te kalkulatory możecie sobie wsadzić w .... . Gwarantuję Ci, że na wymienionym przeze mnie Enermaxie nie będzie żadnych problemów. a jak z glosnoscia pracy ? przy idle i pelnym obciazeniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Głośność, to rzecz względna. Dla mnie ten zasilacz miał akceptowalny poziom głośności. Zresztą wtyczkę od wentylatora podpina się pod płytę główną i samemu można sterować obrotami wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 bo jak tak ogladajac zasilacze natrafilem na Tagana 500W u25 Dual Engine ( dedykwany do Core2Duo) - co o nim myslicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Podobno jest dość głośny. Lae po co Ci tak mocne PSU ??? Będzie się tylko marnować!!! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Ja jeszcze nie mam ale zdecydowalem sie na Enermaxa do konfigu na AM2, poleca go wiele osob. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...