Skocz do zawartości
Mr.Martin

Jaki Zasilacz Do Rej Konfiguracji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam skladac nowy komp o nastepujacej konfiguracji

- plyta glowna Gigabyte i965

- procek Intel Core2Duo 2.4GHz

- pamiec 2Gb ( 2x1GB) Corsair

- karta graficzna gf 7600GT

- 3 dyski twarde

- nagrywarka

- czytnik dvd

- karta telewizyjna

Poradcie mi jaki zasilacz kupic do tego zestawu ? zalezy mi na ciszy oraz dobrej wydajnosci zasilacza ( stabilnosc napiec). Oczywiscie bede podkrecal tego procka wiec zeby mial zapas mocy przy overlockingu i dalszej rozbudowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczająco, ten komp będzie brał koło 300W przy obciążeniu. Proc jest mało prądożerny, karta też nie jest demonem Watów

EDIT: W supermarketach takie kompy sprzedają z zasilaczmi no mae i chodzą, więc tagan na 100% da rade, ale jak chcesz możesz kupić wersję 480.

Edytowane przez HucK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczająco, ten komp będzie brał koło 300W przy obciążeniu. Proc jest mało prądożerny, karta też nie jest demonem Watów

EDIT: W supermarketach takie kompy sprzedają z zasilaczmi no mae i chodzą, więc tagan na 100% da rade, ale jak chcesz możesz kupić wersję 480.

a ktry model bys polecal ?

wlasnie wszedlem na ta strone http://extreme.outervision.com/index.jsp i wyszlo mi prawie 500W przy wpisaniu wszystkiego co w kompie i zaznaczeniu ze bedzie podkrecany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś można mieć coś lepszego niż tagan. Ten Enermax ma mocną linię 12V (30A), co pozwala nawet na zastosowanie kartu x1900XT. Pociągnie to bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wpisales wszystko ( karte graficzna , pamieci , napedy itp) ? ja zamierzam go bardziej podkrecic - z zachodnich stron dowiedzialem sie ze idzie on do 3600 przy napieciu 1.45

Te kalkulatory możecie sobie wsadzić w .... .

Gwarantuję Ci, że na wymienionym przeze mnie Enermaxie nie będzie żadnych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi