sensei Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Sluchajcie Widze ze Torwald zalozyl podobny temat, ale tu sytuacja jest troszke inna, dlatego pozwalam sobie na osobny topik. Mlodszy brat - student siedzi na wschodnim wybrzezu i w pocie czola zasuwa w drukarni po nocach.. wraca poczatkiem listopada ale powoli zaczyna sie rozgladac za towarem do opchniecia u nas po atrakcyjnej cenie. Wymyslilem takie wyznaczniki : - jesli cos z elektroniki to raczej rzeczy niezawodne, tak aby brak gwarancji nie byl mankamentem przey zakupie - cos co bedzie mozna w miare latwo przewiezc, ewentualnie cos co moze wygladac jako wlasnosc brata - cos co bedzie mozna wyslac paczka do Polski bez wzbudzania podejrzen. Moj pierwszy pomysl to byl zakup kilku kompletow jakichs wyczesanych zestawow pamieci 2x1GB pod Conroe takie co to w stanach rzadza na xbits a u nas sa trudno dostepne lub b. drogie. Gwara bylaby mimo wszystko na podstawie RMA, no ale pamieci raczej sie nie psuja.. Brachol wymyslil sobie ze wezmie jakas wypasiona gitare elektryczna :gitarzysta2: najpierw myslalem ze to glupi pomysl, ale w sumie jak sie zastanowic ty chyba moglo by byc - mialby ja w jakims twardym case i moze powiedziec ze to jego - nie wiem czy taki numer przejdzie na lotnisku, ale w sumie czemu nie :?: Procki i grafy raczej odpadaja - wiadomo, ze to raczej ludzie wola miec z gwara.. Wszystko byloby brane ze sklepow online, a towar znajdowany przez wyszukiwarke http://www.pricegrabber.com Kod pocztowy brata 53027 - jak sie go wpisze to widac jaka jest konkretna cena za dany towar, bo cena rozni sie w zaleznosci gdzie stuff ma byc wysylany. Jest jeszcze opcja ze czesc towaru przywiezie ze soba jako goly sprzet np. laptopa, a pudlo i reszte wysle paczka do polski, takze na miejscu bedzie kompletny sprzecik do opchniecia, tyle ze chyba bez gwary miedzynarodowej no bo brak cla... No wiec panowie, jak macie jakies pomysly/doswiadczenia to zapraszam, dolar leci na leb na szyje i waluty niezabardzo oplaca sie przywozic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 swego czasu jak w polsce Motki V3i kosztowały ~~1000zł to w usa były po 199$ także może poszukaj jakiś telefonów (ale 4rozakresowe pamiętaj) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Co?? Sprzęt do paintball'a!! Cenu sprzętu w U.S.A są od 20% do nawet 60% nizsze niż w Polsce... aaa co do wysyłania paczek z U.S.A to już ktoś pisał na forum, ze najlepiej niech brat przepakuje sprzęt w inny karton do środka wsadzi list typu "Odsyłam Ci ten sprzęt ponieważ mi się tu nie przyda i niepotrzebnie go zabierałem z Polski..." jak panowie celnicy to przeczytają to może nie dowalą cła ;) Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 No pomysl z listem fajny, mam nadzieje ze panowie celnicy tu nie zagladaja :wink: a co do PB to hmm raz wielkosc, a dwa - biorac pod uwage obecna sytuacje z czerwonym alarmem w USA/GB to podejrzewam ze na widok takiego Kałacha do PB panowie celnicy wszczeliby niezly raban i na drugi dzien bracholka obudzilaby brygada S.W.A.T okrzykiem "Freeeezzz !! you f...d terrorist" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Oczywiscie odzywki , na www.sfd.pl jest topic " co z Usa" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 powiem tak: sprzęt rowerowy z wyprzedazy! roznica cen nawet 50% http://www.jensonusa.com/store/product/FK6...er+Plus+05.aspx u nas w sklepie prawie 3tys na allegro 1700-1800zł jak ne wiecej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 się podczepie Niedługo z usa wraca mój kolega. Chciał bym aby przyjechały z nim wentylatory 120mm. Sztuk ~50 :) Jak to zrobić, żeby jechały w spokoju i nie drożały przy przekraczaniu granicy ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszM Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 W najbliższym czasie chcę skorzystać z obecności brata w USA i poprosić go, by kupił mi tam parę części do komputera. Zastanawia mnie fakt, jak da się ominąć cło na paczkę. Ostatnio w gazecie (chyba Dziennik: Poska, Europa, Świat) czytałem, że wystarczy napisać, że paczka, to prezent i wtedy nie płaci się cła. Czy tak jest w przypadku każdej paczki, nawet tej, co ma wartość powiedzmy 1000$ ??? Proszę osoby mające doświadczenie w tego typu zaopatrywaniu się w częsci komputerowe o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszM Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na moje pytanie, czy wszyscy nagle niewidzą co i jak ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 no napewno ramy oplaca sie sprowadzic w sumie przy 1k$ to nic wiecej nie kupisz w rozsadnej ilosci ewentualnie ipody 1GB sa chyba po 130$ a w polsce po 649zl(komputronik) ale ramy to tak zobacz ile patriotow prosto ze stanow na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...