bozar Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 witam. kupilem plyte z 20 pinami do zasilania i jak w temacie wycialem 4 piny z 24 w zasilaniu fortrona zeby pasowalo(bez tego przeszkadzaly kondensatory na plycie:/) chce teraz sie przesiasc na pci-e ale wszystkie te plyty maja 24 piny i tamte 4 odciete beda mi potrzebne:/ czy da sie jakos z tym uporac nie wymieniajac zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 zalatw wtyczke :) pare groszy kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Jak je odciąłeś to pewnie je gdzieś masz. Więc wtyczkę sklej jakimś mocnym klejem a kable zlutuj. Chyba że uciąłeś równo wtyczkę to tylko sklej. A jak nie to tak jak wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Problem nie lezy we wtyczce tylko w zaciskach jakie w niej sa, a przelotka Ci nie pasuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 A ja używam płyty 24-pin i mam podłączoną normalną wtyczkę 20-pin + dodatkowe 4 piny koło proca. I działa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Ale my mowimy tutaj o czyms innym atx 24 pin a nie 20+4 jak jest zapewne w Twoim przypadku.... Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Ale my mowimy tutaj o czyms innym atx 24 pin a nie 20+4 jak jest zapewne w Twoim przypadku.... Chodziło mi po prostu o to, że niektóre płyty, mimo tego, że mają gniazdo 24-pinowe, działają także z podłączoną wtyczką 20-pin (po prostu mały kwadracik zostaje wolny), tak jak moja (niestety bez tych osobnych 4 pinów nie próbowałem, ale może i bez tego by działała). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...