Skocz do zawartości
nuras_en

Warto Zamienić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam się nad wymianą zasilacza. Mam aktualnie TG380-T01 i do mojego cfg spokojnie wystarcza, ale mogę go odsprzedać za cene nowego i dołożyć do mocniejszego tak, żeby na przyszłość mieć spokój. Teraz moje pytanie czy warto? Kiedyś słyszałem, że te zasilacze nie różnią się niczym po za naklejką z mocą :) Bardzo prosze o szybką pomoc bo sprawa jest pilna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie opłąca się wymieniać. lepiej już kupić coś z dwiema liniami a nie U15 który tylko je symuluje.

Stało się chwilę przed napisaniem posta przez Ciebie. Kupiłem Tagan 480W - U15 Easycon. Nie wiem dlaczego ale teraz jak patrze na cene to w sumie mogłem dołożyć 25zł do 530W... Placebo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tagan, jak i Topower symuluje obecnośc 2 linii używając splittera na OCP czyli zabezpieczeniu przeciwprzeciążeniowym.

A mógłbyś rzucić kilkoma modelami o podobnej do ww. mocy, które posiadają drugą linię 12 V autentyczną, a nie symulowaną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy Fortron HLN ma dwie, czy symulowane - no i szefie po czym to poznać?

hln ma kazda linie stabillizowana kluczami (2diody na linie) ,Hln jest to ta sama konstrukcja co moj gln rozniaca sie wedlug specyfikacji brakiem zabezpieczenia przeciw przeciazeniowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi