nuras_en Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Witam! Zastanawiam się nad wymianą zasilacza. Mam aktualnie TG380-T01 i do mojego cfg spokojnie wystarcza, ale mogę go odsprzedać za cene nowego i dołożyć do mocniejszego tak, żeby na przyszłość mieć spokój. Teraz moje pytanie czy warto? Kiedyś słyszałem, że te zasilacze nie różnią się niczym po za naklejką z mocą :) Bardzo prosze o szybką pomoc bo sprawa jest pilna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ja myśle że jak możesz sprzedać używany za cenę nowego to się nie zastanawiaj - czysty zysk :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 A co sądzicie o tym? http://www.allegro.pl/item118961806__topow...ane_kable_.html Czy lepiej zostać przy Taganie? (firmie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Wybrał bym Topowra myślę, że będzie cichszy od U15. U15 jest chyba głośniejszy od U01. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Wybrał bym Topowra myślę, że będzie cichszy od U15. U15 jest chyba głośniejszy od U01. Z tego co czytałem na zenfiscie i na benchmarku to Topower jest głośny ze wzgledu na użycie małych radiatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Z tego co czytałem na zenfiscie i na benchmarku to Topower jest głośny ze wzgledu na użycie małych radiatorów. Nie wiedziałem o jaki model chodzi bo źle zapodałeś linka. Ale U15 będzie na pewno głośniejszy od U01. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Nie opłąca się wymieniać. lepiej już kupić coś z dwiema liniami a nie U15 który tylko je symuluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Nie opłąca się wymieniać. lepiej już kupić coś z dwiema liniami a nie U15 który tylko je symuluje.Stało się chwilę przed napisaniem posta przez Ciebie. Kupiłem Tagan 480W - U15 Easycon. Nie wiem dlaczego ale teraz jak patrze na cene to w sumie mogłem dołożyć 25zł do 530W... Placebo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Nie opłąca się wymieniać. lepiej już kupić coś z dwiema liniami a nie U15 który tylko je symuluje.Dobrze wiedzieć. Powiedz mi szefie tylko w jaki sposób można symulować jakąś linię w zasilaczu ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Obecnie wszytko jest możliwe :lol: Widziałem sok winogronowy w biedronce, który miał 0,14% soku winogronowego w sobie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Tagan, jak i Topower symuluje obecnośc 2 linii używając splittera na OCP czyli zabezpieczeniu przeciwprzeciążeniowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Tagan, jak i Topower symuluje obecnośc 2 linii używając splittera na OCP czyli zabezpieczeniu przeciwprzeciążeniowym.A mógłbyś rzucić kilkoma modelami o podobnej do ww. mocy, które posiadają drugą linię 12 V autentyczną, a nie symulowaną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Topowery 450W i wyżej serii P3/P6/P7 już powinny mieć osobną stabilizację. Tagany niestety tylko w serii Dual engine. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Topowery 450W i wyżej serii P3/P6/P7 już powinny mieć osobną stabilizację. Tagany niestety tylko w serii Dual engine. A czy Fortron HLN ma dwie, czy symulowane - no i szefie po czym to poznać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 O to zapytaj Steffka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 A czy Fortron HLN ma dwie, czy symulowane - no i szefie po czym to poznać?hln ma kazda linie stabillizowana kluczami (2diody na linie) ,Hln jest to ta sama konstrukcja co moj gln rozniaca sie wedlug specyfikacji brakiem zabezpieczenia przeciw przeciazeniowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Miło mi poinformować cię Ste3ku że Seasonic stosuje te sane metody zwiększania sprawności zasilaczy co FSP. Aha.... jeszcze tylko to, że Topower P7 daje lepsze napięcia niż Seasonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Qrde ty to mnie denerwujesz jakimis zdjeciami bys zarzucil tych zasilaczy co na zlocie przejrzesz!! no Offence :D Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Potwierdzam... Troche zasilacz skatowalismy na Zjezdzie :) Seasonic to Kupa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...