ezop Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Witam i od razu przepraszam bo tematów podobnych jest dużo, ale ja po prostu potrzebuję pomocy przy konfigu a „kto pyta nie błądzi” i przechodzę do rzeczy. Jestem w trakcie składania sprzętu w zasadzie do wszystkiego (słuchania muzyki, filmow, www, gier itp) od kilku dni przeglądam to forum i nie mogę się jeszcze zdecydować do końca więc proszę o pomoc osoby które mają coś z tym doczynienia. Ogólnie przesiadkę planuję na am2 więc zdecydowałem się na następujące komponenty: AMD Athlon 64 3500+ Orleans (2.2GHz) BOX /AM2/ Arctic-Cooling Freezer 64 Pro (socket 754,939) DFI Infinity NF Ultra II-M2 Galaxy GeForce 7600GS (Zalman, 1.2ns) 256MB /128bit/ TV-out DVI-out Seagate Barracuda 7200.10 200GB Serial ATA/300 7200rpm 8MB cache NCQ (zapis prostopadły) 291zl sirius 1. No i dalej zaczęły się schody odnośnie pamięci i zasilacza, 2x1gb ma być i dobre do podkręcania (nie wiem jak to jest na am2 bo bawiłem się na razie o/c tylko na wysłużonym nf7-2500xp-m @ 2500mh i Hynixach, a tu niestety jest zupełnie inna bajka) Co byście polecili do kręcenia, oczywiście w rozsądnej cenie, bo słyszałem że te Vitesty dają się dobrze podkręcić, a na Goodramy800 Pro to raczej się niezdecyduję z powodów finansowych (2x430zł tyle by kosztowały) A-Data DDRII 1GB/667 Vitesta – 2x 314 zł sirius 2. Czy zasiłka się sprawdzi przy podkręcaniu i czy jest cicha? Proszę o propozycję zasilacz Topower TOP-400 P5 U12 OEM 400W aktywne PFC – 191zl sirius Jeśli ktoś znający się na temacie ma jakieś propozycje proszę o podpowiedzi, bo wiem że mogłem gdzieś palnąć jakąś gafę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Zasilacz spokojnie poradzi sobie z ta konfiguracją. Jeśli chodzi o pamięci, to za tę cenę dobry wybór. Gdzieś w jakimś zagranicznym serwisie widziałem przy okazji testów Conreo test tanich pamięci i wyszło im, że osiągają ok. 800MHz przy 4-3-3-8 przy ok. 2.1V Edit: Tu są te ADATY tylko w wariancie 533 Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 zestaw bardzo fajny, tylko za cene tego dysku mozna miec chyba samsunga 250gb, wiec moze lepiej zmienic? przynajmniej w esc.pl mozna, nie wiem jak w siriusie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...