AndyN Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Założyłem konto na mailu tweak@vp.pl. Zainstalowałem BOINCa łącznie z dodatkami opisanymi tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=181091 Dostaję komunikat, że "Połączenie odrzucone" Co jest?! Jak nazywa się drużyna PPC? Jaką nazwę mam wpisać żeby dołączyć do teamu? Ten soft sam wykrywa, że procek jest wielordzeniowy i to automatycznie wykorzystuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 żeby liczyło na 2óch procach musisz ustawić w profilu :) team nazywa sie purepc.pl i wystarczy kliknąć join :D co do połącznia to poczkaj - sam zacznie pobierac po 10min Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ruszyło :) Widzę dwie paczki obrabiane i kilka czekających w kolejce Skromny ten wygaszacz, w "starym" Seti był fajniejszy :( ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Co do wykorzystania na jednej maszynce >1 procesorów, lub też rdzeni, to logujesz się na swoim koncie, dalej 'general preferences', następnie edytujesz 'On multiprocessors, use at most ... processors'. W trzech kropkach wpisujesz ile chcesz max wykorzystać jednostek. Po update we właściwościach danego kompa (klikasz 'computer id') obok pola 'Number of CPU's' widać ile procków/rdzeni pracuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Andy wygaszacz jest skromny przy wersjach optymalizowanych jak wrzucisz nie optymalizowaną wtedy nawet fajnie generuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Andy wygaszacz jest skromny przy wersjach optymalizowanych jak wrzucisz nie optymalizowaną wtedy nawet fajnie generuje :) A można niezoptymalizowany wrzucić do wersji zoptymalizowanej BOINCa? BTW: pierwsze paczki już obrabiam. Niestety nie udało mi się starego konta z czasów "starego" SETI odzyskać :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ono napewno gdzies jest bo wszystkie chyba zostaly przeniesione. Jaka miales ksywe wczesniej? poszukaj =) co do wygaszacza to sobie daj spokoj hehe ;) bedzie tylko spowalniac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ono napewno gdzies jest bo wszystkie chyba zostaly przeniesione. Jaka miales ksywe wczesniej? poszukaj =) co do wygaszacza to sobie daj spokoj hehe ;) bedzie tylko spowalniac :PStare konto "podpięte" jest pod konto na polbox.com. Próbując odzyskać konto w Seti wysyłam na polbox.com link z "account key" I doopa, nic z polboxa nie dostaję :mur: A z ciekawości przyślijcie mi oryginalny wygaszacz na: and777rew[@]wp.pl THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Musialbys usunac optymalizacje itp... inaczej nie zobaczysz ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Andy - to klient seti generuje obraz wygaszacza - w wersjach zoptymalizowanych usunięto funkcję graficznego poglądu obrabianej próbki - stąd masz niekatywny przycisk pokaż grafikę w Bionicu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 CZemu trzeba czekać na doliczenie kredytów za obrobione paczki?: http://setiathome.berkeley.edu/results.php...66&offset=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 też nad tym się zastanawiałem - kredyty zaliczy ci dopiero gdy 3 komputery zwróca wyniki i będą one zgodne żęby wykluczyć możliwość pomyłki - jeżeli szybko liczysz to trzeba poczekać niekiedy - ostatnio miałem 2000pkt w pendingu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 A czy istnieje możliwość sprawdzenia ile łącznie kredytów się "wyliczyło"? Czy trzeba ręcznie sumować poszczególne punkciki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 na dole masz Pending credit jak wejdziesz w pending + dodajesz sobie to co wyrzuca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 brzydko się podłącze :D http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2275419 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2275454 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2275504 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) na dole masz Pending credit jak wejdziesz w pending + dodajesz sobie to co wyrzuca :)Nie widzę :( Możesz dać screen? -------------------- No i domowego kompa odłączyło od netu :( Wrrr, to jest słabe w Neo. Muszę spróbować Autoconnect'a Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez AndyN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 przeliczyłem już 2 próbki (1 na jednym pc, druga na drugim). Ale "work done" jak stał tak stoi na 208,53 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Ja nie widze zebys przeliczyl... musisz dac w zakladce projekt na setiatrhome prawy i update albo po lewej jest update.... jezeli nie masz boinca 5.5.0 ktory automatycznie raportuje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Skąd bierze się różnica między "claimed credit" a "granted credit"? I czy istnieje możliwość sprawdzenia ile łącznie kredytów się "wyliczyło"? Gdzie to jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Jak jest optymalizacja to jakis tam wspolczynnik cruncher ustawil ciut wiekszy i claimed jest niewiele wieskzy... :) i przez to claimed masz ciut wiekszy niz dostajesz kredytow ;) popatrz na stronie stastystyki.. www.boincsynergy.com/stats/ - odswieza raz dziennie http://setiatwork.com/team/teamstats.cgi?teamid=126291 - tutaj odswiezane co godzine i jest caly ansz team.. takze Ty jako Andrzej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Komp utracił połączenie z netem. Ale BOINC nadal obrabia ściągnięte paczki? I jak połączy się z netem wyśle wyniki i ściągnie kolejne paczuszki do obrabiania? Nie muszę być ciągle online? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Nie musisz :) jak masz dialup czy cos to mozesz sie laczyc dawac update project i rozlaczac spoko :D albo daj sobie wiekszy cache i mozesz miec 20 jednostek :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (...) albo daj sobie wiekszy cache i mozesz miec 20 jednostek :P Gdzie to się ustawia? Neostradę mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 w general preferences - connect to network every.. ustaw na 1 day i juz :] no jak masz neo to co Ci przeszkadza ze wysyla i odbiera? :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Tak czytam i nasuwa mi się na myśl, że przydałby się mini FAQ. Większość pytań się powtarza, pomogłoby to osobom dołączającym się do teamu. Jak myślicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 no jak masz neo to co Ci przeszkadza ze wysyla i odbiera? :]OT: Chodzi o to, że to moje Neo rozłącza się czasem przed upływem 24 godzin. Gdy jestem w pracy nic nie mogę zrobić żeby przywrócić połączenie. Przydałby się Autocennect -> dziś przetestuję Gdy BOINC ma zapas to nie ma problemu - liczy offline. Ale azor ma już problem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Tak czytam i nasuwa mi się na myśl, że przydałby się mini FAQ. Większość pytań się powtarza, pomogłoby to osobom dołączającym się do teamu. Jak myślicie?Zgadzam się piszcie FAQ :) ja już ze 3 raz przymierzałem się do SETI i nie wiedziałem zawsze wszystkiego co chciałbym wiedzieć-brak faq i rezygnacja. Dziś z nudów znowu się wkręciłem i na część pytań znalazłem odp w tym wątku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Popieram. Nawet krótkie FAQ, w miarę czasu uzupełniane bardzo by pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Look here. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 rzeczywiście fajne. No właśnie coś podobnego przydałoby się tutaj na miejscu- na forum. Mnie już raczej się nie przyda, ale ułatwi sprawę newbies Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...