robert5 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Witam, mam pytanie, kupilem TEGO laptopa, chcialbym sie dowiedziec czy spasuje mi do niego TEN dysk???? z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam robert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Zamiast tego Hitachi weź Seagate Momentus 5400 albo 7200 jest wydajniejszy od tego Hitachi i cena zbliżona. Potrzebujesz dysku PATA 2,5 cala: ftp://ftp.software.ibm.com/pc/pccbbs/mobiles_pdf/62p7847.pdf Sam dysk to raczej nie wszystko, nie widziałem dokładnie modułu z dyskiem w X23, ale w T42 dysk jest montowany w ażurowym korytku do którego jest montowana boczna zaślepka (nakłada się ją na dwie płaskie śrubki po bokach dysków. Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert5 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Jak nie dokupie tego koszyczka to jakos sobie cos takiego dorobie po swojemu:) Nie wiem o co chodzi z PATA???? dysk ktory chcialem kupic i np ten segate o ktorym mowil kolega Grimlock nie beda paspwaly???? w jednym jest ata-6 a w drugim ultra ata/100 nie zadzialaja w moim laptopie???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) Zadzialaja. Wszystkie PATA/ATA-100/ATA-133/ULTRA ATA itp. 2,5" 9.5mm wysokosci beda dzialac (to to samo). Innym standardem jest SATA (Serial ATA) i ten nie bedzie pasowal. Ten Seagate z linku to chyba Momentus 5400.2. Poszukaj nowszego 5400.3 z zapisem prostopadlym - jest szybszy i wersja 80GB ma tylko 1 talerz (powinien byc bardziej energoszczedny oraz mniejsze prawdopodobienstwo awarii - tylko 1 talerz i 2 glowice) Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zapomniałem wyjaśnić, PATA to wszystkie dyski z interfejsem np. Ultra ATA 100, a więc takie które będą pasowały do Twojego laptopa. Ten będzie dobry, szybki i wydajny: Seagate Momentus 5400.3 80 GB (5400, 8MB, ATA/100) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27769 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert5 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Dziekuje za pomoc, pozdrawiam robert. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...