Skocz do zawartości
adas919

C2d E6300..ds3 I Goodram.. I Problem Z Zainstalowaniem Systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam "mały" problem z moim kompem.

Cfg:

DS3

topower p5 400W

goodram 1gb 667

galaxy zalman 7600gs

c2d e6300

Cały nowy sprzęt przyszedł do mnie 2 dni temu i wziąłem się za instalacje. Wszystko było ok do czasu...instaluje winde i w momencie instalowania urządzeń blue screen...prawie zemdlałem.

Jak narazie nic nie pomaga. Wgrałem nowy bios-F4 i dalej nic, wgrałem drivery do Sata i nic...

Czy naprawde jest aż taki problem z tymi pamięciami że system nie chce się zainstalować?

Bardziej problem jest opisany przeze mnie tutaj-klik

Prosze panowie pomóżcie mi...;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mi dasz na to kase to oczywiście spróbuje ;) Jedyne nad czym się teraz zastanawiam to jest wymiana ramu, już napisałem do Apollo i nie ma problemu z ich wymianą. Jeśli już nic wam nie przyjdzie do głowy to polećcie mi jakieś ramki z apollo.pl do 400zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam identyczne mobo, procek oraz memki i identyczny problem.

I rozwiązania, które zapewni ci 100% satysfakcji nie ma, ALE!

Możesz w biosie obniżyć częstotliwość pamięci do 533 Mhz, i instalka spokojnie ci pójdzie (najprawdopodobniej, tak było u mnie)

Wchodzisz w M.I.T. i zmieniasz System Memory Multiplier z Auto na 2.0 (chyba, nie jestem pewien - w każdym razie tak, żeby w Memory Frequency było 533 Mhz)

System działa całkiem stabilnie, choć czasami (naprawdę nieczęsto) zdarzają się zwiechy... ale cóż kiedyś memki w miarę możliwości wymienię.

Na razie da się spokojnie żyć i w gry grać ;)

Napisz czy pomogło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi