Kas Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Panowie a teraz sie skupcie co wybrac ?? Wiem ze oba zasilacze byly na hamowni jak wyszlo ich bezposrednie porownanie. Jeszcze w gre wchodzi Topower ale nie pamietam ktory...gdy rozmawialem o zasilaczach to zawsze nie do konca trzezwy bylem... Tagan Cooltek Jezeli chodzi o kase to bez wiekszych ograniczen jezeli jest znaczaca roznica w 600W modelach to doplace. Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Wybrałbym Tagan'a ze względu na dwa trafa. Chociaż o Cooltek'u pozytywnie wypowiadał się BENITO i testował go na zlocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Jak masz kasę bierz Dual engine. Możesz sobie przy okazji nim coś pospawać, jakieś FC albo co innego. Jak nie chcesz wydawać tyle to sobie weź tego coolteka albo topowerka P7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 No ok to pada na dual engine tylko ktorego 500W czy 600W ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 500W ci wystarczy do wszystkiego, co teraz masz na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 @Benito: czy wiesz jak jest z głośnością Tagan U25 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zasilacze o takich potęznych mocach nie są królami ciszy, ale U25 wypada przyzwoicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) jaki zasilacz max 500zł komp w planach : 2 dyski , 1 dvdr,cd2 6600, x1900xtx, 2 giga ddr2. według kalkulatrora wychodzi 360W w stresie zasilacz powinien: mieć odpinane kable być w miare cichy ( obecnie mam Neotec 4200 ) nie syczeć, nie cykac w czasie pracu i w czasie spoczynku myślałem o Topower 626P6 EZ Antec Neo HE 500 Topower550P3 U12 EZ Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Moze ten Cooltek z tematu BENITO go chwalil, Dual Engine nie ma odpinanych kabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 jaki zasilacz max 500zł komp w planach : 2 dyski , 1 dvdr,cd2 6600, x1900xtx, 2 giga ddr2. według kalkulatrora wychodzi 360W w stresie zasilacz powinien: mieć odpinane kable być w miare cichy ( obecnie mam Neotec 4200 ) nie syczeć, nie cykac w czasie pracu i w czasie spoczynku myślałem o Topower 626P6 EZ Antec Neo HE 500 Topower550P3 U12 EZ Może Enermax Liberty :?: 500W za 400 zł. http://zenfist.pl/pID/284.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zasilacze o takich potęznych mocach nie są królami ciszy, ale U25 wypada przyzwoicie. mowisz ze przyzwoicie ? bo ja slyszalem ze jest on cichszy od serii u15 , czy ktos mnie wprowadzil w blad? ( czy mozesz sie ustosunkowac sie do tego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 W dwoch watkach o to samo pytasz, ale do rzeczy: Nie jestem jakims maniakiem wyciszania komputera na maksa, ale z odsluchu lopatologicznego - 500/600W jest cichsza niz Accelero X2 pracujace na 50% ktore zaglusza mi praktycznie wszystko w okolicy obecnie ;-] Niestety sa to testy na znikomym obicazeniu jak na moc, ktora te zasilki moga zniesc - obecnie a64@2.4 1.4v + x1900xtx 4hdd i jakies tam graty jeszcze. Zarowek nie bede podlaczal zeby go dociazyc. ;) Do konca tygodnia powinienem miec odniesienie w porownaniu do ss12-500W oem, o ile ten do mnie dotrze w koncu. Ogolnie nie powinienes narzekac po zakupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Ja co do hałasu się całkiem wypowiedzieć nie mogę, bo testy robiłem przy akompaniamencie imprezy zarówno w namiocie jak i na targu obok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Ja już od kilku dni ostro zastanawiam się między tym Cooltekiem a Enermaxem Liberty i nie mogę zdecydować. Zależy mi na ciszy - Papst u Coolteka, ale enermax podobno tez cichy. Wygląd - oba ok choć w gre wchodzi Be Quiet Dark Pro 530W - ale wiem z dobrego zrodla ze tabliczka jest zawyzona. Pomożecie wybrać? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Ja bym bral Coolteka :) i sie za bardzo nie zastanawial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Ostatnio doszedłem co w środku ma Cooltek. Ni mnie ni więcej jak nieco przerobiony Antec True Power II 480. Dodali do tego czarną budę, wicherek Papsta (cichutki) i odpinane kable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Jezeli chodzi o glosnosc Tagana z tematu to jest odczuwalnie glosniejszy od dwuletniego be quiet`a blackline. Z drugiej jednak strony be quiet wrecz buchal goracem przy moim sprzecie natomiast Tagan nawet sie nie zagrzal po katowaniu prime i markami. Zastanawia mnie dlaczego w Taganie powierzchnia wiatrakow przypomina fakture pileczki golfowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zakupiłem Coolteka :) W środe podziele się wrażeniami odnośnie głośności, grzania się i trzymania napięć na moim configu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zastanawia mnie dlaczego w Taganie powierzchnia wiatrakow przypomina fakture pileczki golfowej.Żeby zmniejszyć opór powietrza, a co za tym idzie głośniść ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...