35C4R00N Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Trudno to nazwać w ogóle forami moderowanymi. Obsługują je ludzie, którzy nie mają pojęcia o moderce.Mają czy nie mają - problem właściciela, nie nasz. Dostają wynagrodzenie za czynności określane "moderowaniem forum" (między innymi, nie znam przypadku żeby ktoś miał tylko to w umowie), czyli fora z "płatną" moderacją istnieją. Co do charakteru portalu PurePC i jego komercyjności, bądź też nie, nie wypowaiadaj się. Nie masz o tym najmniejszego pojęcia.OK, przyjmuje do wiadomości. W tym kontekście jeszcze bardziej dziwi reklamowanie innego komercyjnego serwisu bez szans na "wzajemność" usługi, ale to w sposób oczywisty nie powinno mnie interesować. Nie oczekuję że właściciele Pure PC będą przedstawiać na forum swoje kalkulacje biznesowe, skoro kasy wystarcza na utrzymanie serwisu to wszysko jest w porządku. W stosunku do innych portali pila może sobie życzyć. :twisted2: Źle zrozumiałeś nowy zapis regulaminu PCLaba i wypowiedzi pily. Zastosowałeś dosyć pokrętną wykładnię rozszerzającą. IMHO, chodzi mu o to, aby na forum pojawiało się więcej wartościowych tekstów. Tyle, że raczej takiego efektu nie uzyska. Bo nikt (zdecydowana większość) nie będzie pisał czegoś, co gdzieś już jest napisane. A uzasadnienie, że nie chce reklamować innych portali jest lekko naciągane. moja interpertacja jest mojsza niż Twoja :P czy osiągnie cokolwiek? a kto go tam wie ... poziomu merytorycznego forum w ten sposób nie podniesie. O tym że nie chce reklamować innych portali pila napisał wprost, nic nie "interperetuję" tylko czytam. Na PurePC PCLab szargany nie jest i nie będzie. Popatrz sobie na mój pierwszy post w tym temacie. Jeżeli linki będą sensowne, to nikt usuwać ich nie będzie. A z trollami na PurePC poradzimy sobie szybko i skutecznie. A do wojny trzeba dwóch stron. Nikt tu nie będzie do niej przystępował. No bo w jakim celu. Czytałem, wiem, to też wiem. Dla pieniędzy? reklama na tak dużym forum jak PurePC jest coś warta, nie znam waszego cennika więc trudno mi powiedzieć ile PCL musiało by zapłacić za ew. kampanię reklamową. Pewnie jakieś grosze, ale nie "zero" złotych ;) Jakiej ideologii??, gdzie ty tu widzisz ideologie ??Te teksty o "kaczyźmie" i Młodzieży Wszechpolskiej zapewne były przywidzeniem, przepraszam. napisałem jak jest, nie każdy musi się uciekać do nędznych poczynań aby móc wygrać z konkurencją, porostu twoja filozofia Hammurabi-ego nie podoba mi sięNie należę do osób które udają że deszcz pada jak się na nie pluje :P "Nędzne poczynania"? być może, ale w biznesie nie ma sentymentów. Jak mam u kogoś rabat, to on też u mnie dostanie podobny upust. Kroi mnie zgodnie z cennikiem? Ja też mam cennik ;) Mam tylko nadzieję, że w razie wprowadzenia ograniczeń (jakichkolwiek), zobaczą w krótkim czasie jaką głupotę zrobili. MareCeK - już wprowadzili. Czy to zmieni stan forum? Raczej nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Te teksty o "kaczyźmie" i Młodzieży Wszechpolskiej zapewne były przywidzeniem, przepraszam.:blink: Problemy z interpretacją tekstu ??, napisałem że takie poglądy jak twoje (w tym przypadku oczywiście) przypominają poczynania naszej ukochanej koalicji Nie należę do osób które udają że deszcz pada jak się na nie pluje :P "Nędzne poczynania"? być może, ale w biznesie nie ma sentymentów. Jak mam u kogoś rabat, to on też u mnie dostanie podobny upust. Kroi mnie zgodnie z cennikiem? Ja też mam cennik ;) I dlatego mamy wprowadzić tego typu debilizmy bo czyjaś duma została urażona, oczywiście przemilczasz fakt iż tego typu regulacje są szkodliwe dla forum zarówno PCLaba (co mnie mało obchodzi) jak i PPC, ale co tam zemsta musi być dla zasady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35C4R00N Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 :blink: Problemy z interpretacją tekstu ??, napisałem że takie poglądy jak twoje (w tym przypadku oczywiście) przypominają poczynania naszej ukochanej koalicji Przecież przeprosiłem? Trudno, rób donos - nie miałem zamiaru Szanownego Pana obrażać. Znasz taki stary dowcip: "Przychodzi chłop do psychiatry. W czasie badania lekarz pokazuje mu takie śmieszne obrazki (test Rorschacha) i pyta się: L.: Co pan widzi na tym obrazku? P.: Gołą babę! L.: a na tym? P.: Gołą babę!! L.: A tu? P.: GOŁĄ BABĘ!!! L.: Dobrze, a ten obrazek? P.: Panie, co pan mi tu ciągle jakieś świństwa pokazuje!" Czy dostrzegasz pewne analogie? I dlatego mamy wprowadzić tego typu debilizmy bo czyjaś duma została urażona, oczywiście przemilczasz fakt iż tego typu regulacje są szkodliwe dla forum zarówno PCLaba (co mnie mało obchodzi) jak i PPC, ale co tam zemsta musi być dla zasadyOpisz mechanizm powodujący powstawanie strat właściciela serwisu PurePC w przypadku usunięcia linków do konkurencyjnego serwisu. Duma nie ma nic do rzeczy ... kasa, tylko to sie liczy! (liczy dosłownie i w przenośni). Rozmawiamy w tej chwili o dwóch komercyjnych serwisach, z których jeden (wyżej pozycjonowany) będzie miał konkretne zyski dzięki usunięciu linków do drugiego (stojącego niżej w rankingu, ale nie nisko). Względy uczuciowe i religijne oraz "poziom merytoryczny" i "komfort psychiczny uczestników" możesz pominąć, już wcześniej napisano że usuwanie (lub nie) linków niewiele zmienia w tej materii (i ja się z tym zgadzam). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 35C4R00N, pozwól adminom purepc decydować o przyszłości serwisu i forum, ok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Czy dostrzegasz pewne analogie? :blink: Mam to skomentować albo wyśmiać ?? Opisz mechanizm powodujący powstawanie strat właściciela serwisu PurePC w przypadku usunięcia linków do konkurencyjnego serwisu. Duma nie ma nic do rzeczy ... kasa, tylko to sie liczy! (liczy dosłownie i w przenośni). Rozmawiamy w tej chwili o dwóch komercyjnych serwisach, z których jeden (wyżej pozycjonowany) będzie miał konkretne zyski dzięki usunięciu linków do drugiego (stojącego niżej w rankingu, ale nie nisko). Względy uczuciowe i religijne oraz "poziom merytoryczny" i "komfort psychiczny uczestników" możesz pominąć, już wcześniej napisano że usuwanie (lub nie) linków niewiele zmienia w tej materii (i ja się z tym zgadzam). Tak geniuszu biznesu, chyba jesteś tu za krótko bo TWEAK jest najlepszym przykładem podważającym te twoje teorie, tam właśnie olewanie userów doprowadziło do tego iż jedna z najbardziej znanych w polskiej sieci domen wieje teraz pustką, co najprawdopodobniej w bliższej lub dalszej perspektywie doprowadzi do strat finansowych, lub nawet plajty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Przecież przeprosiłem? Trudno, rób donos - nie miałem zamiaru Szanownego Pana obrażać. Znasz taki stary dowcip: "Przychodzi chłop do psychiatry. W czasie badania lekarz pokazuje mu takie śmieszne obrazki (test Rorschacha) i pyta się: L.: Co pan widzi na tym obrazku? P.: Gołą babę! L.: a na tym? P.: Gołą babę!! L.: A tu? P.: GOŁĄ BABĘ!!! L.: Dobrze, a ten obrazek? P.: Panie, co pan mi tu ciągle jakieś świństwa pokazuje!" ble ble ble H5N100:* - zarejestrowałeś się przedwczoraj a wozisz się jakbyś był z nami od początku, po za tym nawet kawału nie potrafisz przytoczyć, bo to było tak: L.: Co pan widzi na tym obrazku? P.: Gołą babę! L.: a na tym? P.: Gołą babę!! L.: A tu? P.: GOŁĄ BABĘ!!! L.: Pan jest zboczony! P.: Ja? Panie, to pan mi tu ciągle jakieś świństwa pokazuje!" a po za tym to zamknijcie ten temat bo i tak rozmowa prowadzi tylko do jednego :D Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez kucyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...