Skocz do zawartości
Mayo

Rivatuner

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Problem przedstawia sie następująco:

Ustawiam dla mojej karty (tej co w sigu) następujące częstotliwości - 670core/870mem. Włączam opcję zastosowania ustawień po włączeniu Windowsa. Potem "Zastosuj", wyskakuje takie okienko:

Dołączona grafika

"Yes", po czym klikam OK i restartuje kompa, żeby sprawdzić, czy ustawienia rzeczywiście zostaną zastosowane po przeładowaniu systemu.

A po restarcie niespodzianka - ustawienia rdzenia pozostały podkręcone, ale pamięć wróciła na stockowe 700...

Aktualnie mam stery Xtreme-G 91.36.

No i dlaczego tak jest? Dlaczego ustawienia się nie "utrzymują"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Podkreć jeszcze raz i zrób sajwa i zeby sie uruchamiało podaczs startu. Obczaj też hardwaremonitorem podczas jakieś gry (lub 3dmarka) jakie masz częstotliwości podczas obciązenia karty.

Ad 1. Tak robiłem własnie i nic to nie dawało.

Ad 2. Podczas np. FarCry ustawienia sa dobre tylko w przypadku, gdy to wcześniej ustawię. Inaczej takty są 670/stock700 (czyli sytuacja taka jak opisałem wyżej).

Edytowane przez mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni RT? Ostatnie xtreeme? Wygrzebalem cos co sie zwie DefaultMemClkKHz w \Overclocking\Current device :unsure: Tylko za bardzo nie kojaze jak to dziala bo latwiej cos spieprzyc niz pozniej naprawic [;

Flash biosu jest alternatywa [;

RT ostatni, Xtreme-G też...

A tak w ogóle to w tej zakładce "current device" wszystkie opcje są smaczne i przydatne, ale ja równiez nie wiem jak się za nie zabrać :cry:.

No właśnie chętnie obszedłbym się bez flaszowania.

Edytowane przez mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi