Mayo Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Witam. Problem przedstawia sie następująco: Ustawiam dla mojej karty (tej co w sigu) następujące częstotliwości - 670core/870mem. Włączam opcję zastosowania ustawień po włączeniu Windowsa. Potem "Zastosuj", wyskakuje takie okienko: "Yes", po czym klikam OK i restartuje kompa, żeby sprawdzić, czy ustawienia rzeczywiście zostaną zastosowane po przeładowaniu systemu. A po restarcie niespodzianka - ustawienia rdzenia pozostały podkręcone, ale pamięć wróciła na stockowe 700... Aktualnie mam stery Xtreme-G 91.36. No i dlaczego tak jest? Dlaczego ustawienia się nie "utrzymują"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Hmm. Podkreć jeszcze raz i zrób sajwa i zeby sie uruchamiało podaczs startu. Obczaj też hardwaremonitorem podczas jakieś gry (lub 3dmarka) jakie masz częstotliwości podczas obciązenia karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Hmm. Podkreć jeszcze raz i zrób sajwa i zeby sie uruchamiało podaczs startu. Obczaj też hardwaremonitorem podczas jakieś gry (lub 3dmarka) jakie masz częstotliwości podczas obciązenia karty.Ad 1. Tak robiłem własnie i nic to nie dawało. Ad 2. Podczas np. FarCry ustawienia sa dobre tylko w przypadku, gdy to wcześniej ustawię. Inaczej takty są 670/stock700 (czyli sytuacja taka jak opisałem wyżej). Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Ostatni RT? Ostatnie xtreeme? Wygrzebalem cos co sie zwie DefaultMemClkKHz w \Overclocking\Current device :unsure: Tylko za bardzo nie kojaze jak to dziala bo latwiej cos spieprzyc niz pozniej naprawic [; Flash biosu jest alternatywa [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Ostatni RT? Ostatnie xtreeme? Wygrzebalem cos co sie zwie DefaultMemClkKHz w \Overclocking\Current device :unsure: Tylko za bardzo nie kojaze jak to dziala bo latwiej cos spieprzyc niz pozniej naprawic [; Flash biosu jest alternatywa [; RT ostatni, Xtreme-G też... A tak w ogóle to w tej zakładce "current device" wszystkie opcje są smaczne i przydatne, ale ja równiez nie wiem jak się za nie zabrać :cry:. No właśnie chętnie obszedłbym się bez flaszowania. Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...