Skocz do zawartości
martita_

Zestaw Do 1800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie

WIecie co-ja juz sie w tym wszystkim pogubilam...Czytalam o plycie DFI Infinity NF Ultra II-M2 i zauwazylam ze na stronie producenta bylo podane, ze moze miec pamieci o taktowaniu do 667mhz i ma zlacze SATA a nie SATA2. Z tego co widzialam laczycie ja z pamieciami 800mhz i dyskiem pod SATA2.Zamieszczam link do zestawu w ktorym nikt nie pisal nic o tym ze brakuje tej plycie zlacza SATA2 oraz ze nie wspolpracuja z nia ddr2 800mhz.

link

Wiec o co tu chodzi??

Mam jeszcze pytanie-pamieci jakich firm dobrze wspolpracuja z jakimi plytami?Czytalam ze przy plytach glownych pod s939 wiekszosc pamieci dobrze wspolpracowala z kazda plyta, a jesli chodzi o plyty am2 to nie jest to juz tak kolorowo.Trzeba zwrocic uwage na to co sie kupuje..

Pozdro

martita_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze dvd neca bedzie zlym wyborem. w ktoryms temacie na tym forum pisano ze nec ma problemy z korekcją błędów (czy jakos tak), znowu na prolinie pisza ze jako nagrywarka jest spoko tylko z odczytem plyt gorzej... najmniejsza ryska i juz nec ma problemy z odczytaniem plyty... W najbliższych dniach tez zamierzam kupic nagrywarke dvd i dzisiaj pochodze po sklepach w Kielcach w poszukiwaniach benq 1655 ;] chcialem jeszcze pioneera 111d ale to znowu nie ma lightscribe, przynajmniej tak wyczytalem w sklepach internetowych ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez sie spotkalam na proline ze zlymi opiniami o tej nagrywarce, ale juz przy innych modelach (chyba starszych) nie bylo tego problemu z czytaniem innych plyt i wszyscy mieli pozytywne opinie. Sama nie wiem jaka kupic, musze poszukac w necie jakis testow i zestawien i na podstawie tego cos wybiore. Jak sie dowiesz czegos ciekawego w tych sklepach to daj znac:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety wiele sie nie dowiedzialem, tylko tyle ze zarowno nec jak i benq 165zł... no ale na jendo wyjdzie jak w prolinie ten benq w kolorze czarnym 145zł + 14wysylka... to juz moze kupie na miejscu przynajmniej z gwarancja na miejscu ;)

a o slabym odczycie neca koles nic nie wiedzial... no ale niestety prawda jest tez taka ze ja bylem tylko w jednym sklepie bo mnie burza zastala i to nie mala ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos mi sie wydaje ze nie ma co patrzec na te opinie innych (chyba ze wszystkie sa jednoznaczne) bo kazdy mowi cos innego:/. Dla jednej osoby za glosno pracuje a inny powie ze jest najlepsza na swiecie:p Wszystkie nagrywarki sa prawie w tej samej cenie, gwarancja tez raczej taka sama wiec mysle ze wszystkie sa podobnej jakosci. Nie ma sie co glowic, tylko zrobic wyliczanke i cos kupic:p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jednak jestem przychylny do BENQ, kolega ma i bardzo zachwalał, polecił firmę swoim znajomym... 4 osoby kupiły nagrywarki dvd tej firmy i nikt nie ma żadnych problemów. jeszcze nie słyszałem złych słów nt nagrywarek benq wiec biore benqa ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jednak jestem przychylny do BENQ, kolega ma i bardzo zachwalał, polecił firmę swoim znajomym... 4 osoby kupiły nagrywarki dvd tej firmy i nikt nie ma żadnych problemów. jeszcze nie słyszałem złych słów nt nagrywarek benq wiec biore benqa ;]

No niestety, problemy mogą się zdarzyć jak na przykład u mnie (BENQ DW1640). Jak się rozpędzi to jest niesamowicie głośny a i nagrywa jak mu się podoba, czasem ok czasem płytka do wyrzucenia. Już w sumie gotowy do odesłania na gwarancje, więc nie dramatyzuje. Mam nadzieje, że z nowszymi modelami jest lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpisuje dopiero teraz, poniewaz musialam byc pewna co do sprzetu aby umiescic opinie. Kompek dziala bez zarzutu. Tzn prawie ale o tym pozniej.

Konfiguracja:

DFI Infinity NF Ultra II-M2

AMD Athlon 64 3000+ Orleans (1.8GHz) BOX /AM2/

Geil 1GB (2x512MB) PC533 CL4

Seagate 250GB 7200rpm 16MB cache SATAII

GF 6200LE

Benq 1655

zasilacz+obudowa Chieftec'a (zasilacz 400w)

cena zestawu: ~2tys

Jedyne co mam do zarzucenia to to, ze wiatraczek od plyty po wlaczeniu kompa chwile chodzil a pozniej sie wylaczal i trzeba go bylo recznie poruszyc-wtedy juz sie krecil. Zostal wymieniony na radiator Northbridge PENTAGRAM FREEZONE NP-40 Cu link . Jeden problem mi tylko pozostal-temp na plycie przekracza 50 stopni... :mur: NIe wiem juz czy te plyty sie tak grzeja(przed wymiana wiatraka na radiator nie sprawdzalam jaka jest temp)czy cos jest nie tak poprostu.Jesli ktos moglby mi pomoc bede wdzieczna :)

Ps.Moze wymienic zel sylikonowy na paste srebrna?W zestawie montazowym byl zel wiec chipset zostal nim posmarowany..Moze dodatkowy cichy wiatrak by to zmienil("cichy" mozna w przenosni napisac bo maly zawsze brzeczy...)?nie wiem juz sama.Prosze o pomoc...

Edytowane przez martita_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi