homzik Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witam, Zwracam sie do Was z pytaniem czy warto wymienic wysluzonego Chiefteca HPC-420-302-DF (DualFan) 420W na cos z tej listy: Enermax Liberty 400W - podobno nowa konstrukcja, tylko jak z cisza? Tagan U15 Easy-Con 430W - sprawdzony, ale juz troche stary... i ponoc nie taki cichy Topower 400W - w sumie firma dobra i wiecej nie wiem:) Seasonic 430W - niby cichutenki... Zalezy mi na tym, zeby zasilacz mial odpinane kabelki i byl mozliwie jak najcichszy... o ile warto w ogole zmieniac... PS Macie jakies opinie o obudowie ThermalTake Swing? Bo nic nie widze, a moze tez bym zmienil... Niestety wiekszej nie moge bo ograniczna mnie wysokosc ponizej 480cm z nozkami... A Coolermastery Centurion jakos mi sie nie podobaja i maja mniej wiatrakow itp. Cavalier 3 ladny z wygladu, ale chyba gorzej z tlumieniem dyskow i wiatrakami (80mm zamiast 120mm na tylnej sciance) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witam ja niedawno zmienilem na seasonica 401-HT ale tylko dlatego ze wyszlo mnie to w tej samej cenie.. Ty bedziesz musial duzo doplacic do tych w.w. chyba ze masz jakas okazje cenowa. Jezeli nie krecisz sprzetu co masz w podpisie to nie oplaca Ci sie narazie zmieniac.. ten Chief jest niezly, ma niby tylko 220 watt na liniach +12 ale ma duzy zapas mocy bo u mnie ciagnal X2 3800+ @ 2,9 Ghz full stress i mial 12,08 na tej linii.... jak masz jakas zbedna kase i nie wolisz wsadzic w jakis inny komponent to mozesz zmienic, najlepiej na jakis ktory ma na linii +12 300 watt i wiecej. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Z tych co podales to zamienil bym na twoim miejscu na Seasonica albo Enermaxa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Moim zdaniem bez sensu masz niezla zasilke i raczej niewymagajacy sprzet, poki nie bedziesz tam montowal jakiegos SLi czy 1900xt to chief powinien spokojnie wystarczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 topower P7 420W EZ topower P3 450W EZ z tych co podałeś to enermax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...