Skocz do zawartości
DrKleiner

Karta Graficzna Z Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat i to duży na zastanowienie mam dziś i jutro. Nadarzyła mi się okazja kupna tanio z USA. I tak sobie pomyślałem że karte graficzną i na ten cel mogę przeznaczyć 1000zł. Jaki jest w USA najtańszy sklep i co tam się opłaca kupić żeby dziś sobie można było grać i nie upgredować karty przez dłuższy czas. Najwyżej później dokupić drugą do SLI. Mowa o karcie na PCIE 16x. Koszty wysyłki nie wchodzą w grę ponieważ karta przyjedzie do mnie sama :).

Edit:

Szukałem tak i myśle że będzie dobre to bo nvidia chyba nic niema w tej cenie?

Edytowane przez misiek175

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widze ze misiek zmienia orientacje na ATI :lol: a tak na serio to newegg wydaje sie najlepszy... Karta w tej cenie tez.. ale tak jak pisal poprzednik.. HIS ;)

zreszta.. z tego co wiem nie krecisz tak sprzetu wiec ta tez moze byc :D

Edytowane przez :)krzymack_opole(:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widze ze misiek zmienia orientacje na ATI :lol: a tak na serio to newegg wydaje sie najlepszy... Karta w tej cenie tez.. ale tak jak pisal poprzednik.. HIS ;)

zreszta.. z tego co wiem nie krecisz tak sprzetu wiec ta tez moze byc :D

A no zmieniam orientacje :) widzę że mnie bacznie obserwujesz :P z OC nie jestem raczej na baczności :) ale wiem że XT to okrojone XTX więc jak dam im zegary XTX to raczej jakieś straszne OC nie będzie ;) Więc chyba zostaje przy tym SAPPHIRE. To będzie moja pierwsza karta od ATI zawsze tylko nvidia:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co jest największym plusem kupowania sprzętu komputerowego w innych krajach, do których nikt regularnie z twoich znajomych nie jeździ? Właśnie taki, że jak ci karta wkońcu padnie to się przejedziesz albo na kosztach wysyłki, na czasie, albo wartości całej karty. :) No chyba, że masz kogoś kto regularnie jeździ i może zrealizować gwarancje bez większego bólu.

Co do karty to trafiłeś w 10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli szafirek ok :) cieszę się. Z gwara raczej problemu bo mam tam znajomych więc jak co (odpukać w niemalowane) to do nich paczka na adres i im przez SKYPE wyjaśnić co mają zrobić :) więc o gware się nie obawiam.

A do 1k w polsce można mieć 7900GT więc taki X1900XT z USA to przy tym rarytas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba wezmę dokładnie tą samą kartę, bo też mam okazję przywieźć coś ze stanów. Mam jedno pytanko. W sklepie są karty open box i OEM. Z tego co zrozumiałem to w open box jest sama karta nawet bez kabelków, a w oem jest cala zawartość pudłą bez pudła. Dobrze myślę? Jeżeli tak to chyba się nie opyla brać wersji z pudłem, bo do walizki i tak się pudła nie wsadza raczej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba wezmę dokładnie tą samą kartę, bo też mam okazję przywieźć coś ze stanów. Mam jedno pytanko. W sklepie są karty open box i OEM. Z tego co zrozumiałem to w open box jest sama karta nawet bez kabelków, a w oem jest cala zawartość pudłą bez pudła. Dobrze myślę? Jeżeli tak to chyba się nie opyla brać wersji z pudłem, bo do walizki i tak się pudła nie wsadza raczej ;)

a ten "open box" to nie jest "otwarte pudełko"... czyli w wolnym tłumaczeniu nie jest to towar zwrócony do sklepu??

tak sie tylko domyślam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że ta karta to zwykły box bo nigdzie nic niema żeby był to OEM ani zwracana. Zamówienie złoże tak koło 18 więc do tego czasu mogę jeszcze pomyśleć :) ale raczej zostanę przy tym co wybrałem no chyba że coś odradzicie ciekawego. Są tam u nich jakieś tańsze sklepy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma 3 propozycje:

Szafirek x1900xt OEM za 313$

HIS x1900xt BOX za 360$

Szafirek x1900xtx OEM za 360$

Pytanie brzmi:

Na ile w HIS jest lepsze chłodzenie? Trzeba zauważyć, że mogę za tą cenę mieć xtx. Tylko czy opłaca się brać w ogóle xtx skoro to to samo, co xt tylko inne taktowania? No chyba, że taki xtx będzie się lepiej kręcił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poproszę mi to wytłumaczyć po polskiemu, bo jakoś nie wierzę w 30 dolców za friko. Gdzie jest haczyk?

Nie ma. Bodajże na raqchunku będziesz miał wytłumaczone.

Wyśłesz do nich rachunek i chyba cos tam jescze, a zwrócąCi kasę ;] (w skrócie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi