Skocz do zawartości
wojtekj

Modding Sapphire Radeon X550 Na X600 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

no podkręciłem program ATITool z 398/198 na 439/221 jak narazie ;) spoko działa

To niewiele podkręciłeś, u mnie na standardowym napieciu szafirek x550 lata 548/320 do markow, na fullstable troche mniej napewno, nie sprawdzalem bo i tak w nic poza markami nie gram ;]

Po V-Modzie VPU lata do marków 610MHz ;]

I coś dziwnego spostrzegłem, jak mogłeś podkręcić do 221MHz pamięci jeśli w standardzie mają 250MHz na X550 :blink:

Edit:

Aha, i tak na przyszłość to mogłeś oba pytania w jednym topicu zawrzeć (chodzi mi o topic z X550 i TV) żeby zbędnego śmietnika nie robić ;)

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najwięcej udało mi sie wyciągnąć 389/198 (orginalne taktowanie) na 439,20/230.40 mylisz sie ze ma orginalnie 398/250 bo mam napisane wszedzie ze standard to 200. p.s. pomozcie mi w tamtym temacie

p.s. 2 jak zrobić zeby ATITool ladowal dany profil po starcie systemu?

Edytowane przez wojtekj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... dziwne, skąd kupowałeś grafe? Sprawdzałeś czy ma na rdzeniu napisane X550? Może to ktoś sprzedawał X300 z podmienionym biosem, X300 ma właśnie pamięci z DEF na 200MHz... hmmm, dziwne... I wogóle coś mało na rdzeniu wyciągasz, już nie mówiąc o mem poniżej def. X550 na 100% ma 250MHz na mem!

Edit:

Nawet tutaj w jakimś teście kart jest napisane że def na mem jest 250MHz i ja także tyle mam def.

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi