Cruel Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam Siedze sobie w USA i powoli planuje zlozenie nowego kompidelka. Cena nie gra roli, jednak chce zachowac umiar, tudziez zdrowy rozsadek. Przez lata siedzialem w AMD, teraz Conroe troche plany mi pokrzyzowalo - i byc moze wybor nie do konca dobry, ale do rzeczy. Plyta: Asus P5W DH Deluxe lub Gigabyte DQ6 (nie wiem ktora z tych dwoch, zalezy mi na wydajnosci i mozliwosciach o/c, tzn. bezstresowej magistrali ok. 400Mhz; moze jest jeszcze inne lepsze wyjscie ktore pominalem?) Proc: Core Duo 2 E6600 (chyba najlepszy wybor, Conroe roxx a dodatkowy cache sie przyda, nie wiem jednak jak wypada o/c w porownaniu z innymi czlonkami nowej rodzinki Intela...) Pamiec: Corsair XMS2 2GB PC6400 (tutaj to w ogole strzal ot tak, 400Mhz powinny utrzymac, a timingi u Intela chyba srednio istotne o ile pamietam, ale poprawiajcie jakby co) Grafa: X1900XT lub X1950XTX (jesli bedzie dostepny w niedlugim czasie, na ciszy mi zalezy, stad czekam na nastepce. GFy mam raczej gdzies, bo brak mozliwosci hdr&aa w grafach highend to dla mnie kpina jakas.) Dysk: Hitachi 500GB (nowe Barki sie grzeja i chrupia, nie chce tego wiecej - japonce juz dwie 160tki mialem i byly git... Raptory za male sa. Rozwazam tez raid-0 2x 250gb, ale sam nie wiem...) Zasilka: OCZ 520W (tez strzal, orientuje sie ktos jakie sa najcichsze zasilki na rynku? OCZ, BFG, Antec? Super mocy nie trzeba, grafa bedzie single.) Monitor: najwiekszy problem, na pewno panorama 20' LCD - poza tym nie wiem. Jak ktos ma jakies typy prosze pisac, ale pewnie do monitorow z tym pojde ;) Waham sie na razie nad Neciem, Dellem i ViewSoniciem. Z obudowa dam sobie spokoj bo do walizki nie wejdzie, lol. Ok, koniec - prosilbym o komentarze, bluzgi, sugestie. I pytanka dwa: 1. Zna ktos jakis tanszy a pewny sklep od newegg.com? 2. Jak dokladnie wyglada sprawa z clem? Moge sobie kompa wrabac do walizki i po prostu jechac, czy beda problemy? Jak powiem ze uzywany komp w prezencie od matki? Z gory thx. Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Cruel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 ja bym bral Asus conroe 6600 Pamiatki najtansze ale 4x1GB :) grafe wedle uznanmia o dysku nic nie powiem bo na takich modelach sie nie znam zasilka ogolnie ciche nawet bardzo ciche to seasonici 1. nie znam sklepu 2. clo nie wiem ale jakbys to moze wybrudzil zeby nie wygladalo na nowki to lajtowo moze by bylo ale czy legalnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...