Skocz do zawartości
homzik

Zmiana Audigy Se Na Audigy 4 - Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy oplaca sie zmieniac Audigy SE 7.1 24-bit na Audigy 4? Slyszalem, ze uklad zamontowany na SE obciaza procesor, a ten na 'czworce' juz nie... To prawda? Jakie sa ponadto roznice oprocz bardziej wypasionego panelu sterowania w Audigy 4? Jak z jakoscia dzwieku itp.?

PS W X-Fi nie chce marnowac kasy, jeszcze mi bedzie trzeszczec na plycie z nForce 4 itp., a Crystalizer niespecjalnie mi potrzebny, EAX 4.0 tez nie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli duzo grasz to warto jezeli nie to bym sie zastanowil..

Róznica w jakosci generowane dzwieku nie bedzie wielka (o ile bedzie).

SE rozni sie tym od pelnych audugy ze EAX jest emulowany programowo czyli obciaza procesor.Przy sluchaniu muzyki czy ogladaniu filmow roznicy w obiciazeniu procesora nei bedzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz slaby procek to zmien tylko nie wiem czy na gorsze nie wyjdziesz jesli chodzi o jakosc dzwiekup

Eee? Kolega już w grupie "banned", więc chyba zbyt wielkich mądrości na forum nie pisał. Nie warto się sugerować jego stanowiskiem, bo niby dlaczego miałaby być gorsza?

Jak słuchasz mp3, to zmiana karty dużo Ci nie pomoże...

Popatrz do tematu "Dobra karta muzyczna, do odsłuchu stereo", jeżeli zależy Ci tylko na słuchaniu muzyki.

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi