homzik Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Witam, Czy oplaca sie zmieniac Audigy SE 7.1 24-bit na Audigy 4? Slyszalem, ze uklad zamontowany na SE obciaza procesor, a ten na 'czworce' juz nie... To prawda? Jakie sa ponadto roznice oprocz bardziej wypasionego panelu sterowania w Audigy 4? Jak z jakoscia dzwieku itp.? PS W X-Fi nie chce marnowac kasy, jeszcze mi bedzie trzeszczec na plycie z nForce 4 itp., a Crystalizer niespecjalnie mi potrzebny, EAX 4.0 tez nie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Jezeli duzo grasz to warto jezeli nie to bym sie zastanowil.. Róznica w jakosci generowane dzwieku nie bedzie wielka (o ile bedzie). SE rozni sie tym od pelnych audugy ze EAX jest emulowany programowo czyli obciaza procesor.Przy sluchaniu muzyki czy ogladaniu filmow roznicy w obiciazeniu procesora nei bedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 e, to do mp3 nie obciaza? bo chyba slyszalem, ze obciaza... do gierek to mi specjalnie nie potrzebne, bardziej wlasnie do winampa:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Audigy 4 bez wątpienia ma lepszą jakość dzwięku od Audigy 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 a skad ta pewnosc? szczegolnie o mp3 mi chodzi, a nie o gierki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Bo Audigy 4 ma o wiele lepsze przetworniki dzwięku niż Audigy 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 i ma prawdziwe 24 bitowe próbkowanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 a czemu se ma oszukane? w jaki sposob?:) i z kolei jak z roznica dzwieku audigy 4 -> x-fi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AndrewPL Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 jak masz slaby procek to zmien tylko nie wiem czy na gorsze nie wyjdziesz jesli chodzi o jakosc dzwieku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) jak masz slaby procek to zmien tylko nie wiem czy na gorsze nie wyjdziesz jesli chodzi o jakosc dzwiekupEee? Kolega już w grupie "banned", więc chyba zbyt wielkich mądrości na forum nie pisał. Nie warto się sugerować jego stanowiskiem, bo niby dlaczego miałaby być gorsza? Jak słuchasz mp3, to zmiana karty dużo Ci nie pomoże... Popatrz do tematu "Dobra karta muzyczna, do odsłuchu stereo", jeżeli zależy Ci tylko na słuchaniu muzyki. Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...