Skocz do zawartości
Che

Cos Wystrzelilo? Elekronika Sie Pali Hmm?

Rekomendowane odpowiedzi

MODEL: F700P / FLATRON

A wiec problem polega na tym, ze pewnego dnia siedzac sobie przed kompem uslyszałem huk! cos jakwystrzelenie balonu gumy do zucia/ przy okazji niemily zapach. Po tym pjawila sie jakby blyskawica na ekranie i ekran zwrezyl sie i rozszerzyl. Sory za bledy ale wlasnie w tym problem ze romazuje mi srodkowa partie monitora. Na bokach widac idealnie. Co to moglo byc? Majster od monitor twierdzi ze to powielacz i bedzie kosztowala naprawa okolo 150-180 zł... za re pieniadze to ja kupie podoibny monitor. Czy warto naprawiac? Czy komus sie to przytrafiło. W grach malo widocznie ale podczas rozmowy na GG bardzo mnie to wnerwia !! :mur:

Edytowane przez szeryffoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsze jets to ze teraz sie dowiedzialem ze on chodzil na 180 HZ? kuzyn na wakacjach chcial "przetjuningowac" mi chyba monitor... hmm co to moglo byc moze tkos tak okredlisc po dziwkeu? wydaje mi sie z emoze byc to tylko kondensator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

180Hz przy jakiej rozdzileczści? Niezłe 21' ma 1024x768 takie odświeżanie ... cos ci sie pokręciło :wink:

A co do awarii to może być kondensator, trafo, powielacz i 20 innych rzeczy więc nikt Ci nie odpowie na to pytanie po opisie dzieku ...

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tak mocno przeskoczysz skale to ekran stanie sie czarny i ebdzie komunikat "out of range" , po 15sek powinno wrocic do standarowych ustawien, jak sie keidys abwilem powerstripem i za mocno dalem i nawet p o15 sek nie znikal kominukat, musialem wejsc do awaryjnego i odinstalwoac powerstripa bo sie uruchamial z windwosem zawsze...

co do 180hz i 1280x1024 to monitor musial meic okolo 195khz...lol...nawet w NASA takich nie maja^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi