Che Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) MODEL: F700P / FLATRON A wiec problem polega na tym, ze pewnego dnia siedzac sobie przed kompem uslyszałem huk! cos jakwystrzelenie balonu gumy do zucia/ przy okazji niemily zapach. Po tym pjawila sie jakby blyskawica na ekranie i ekran zwrezyl sie i rozszerzyl. Sory za bledy ale wlasnie w tym problem ze romazuje mi srodkowa partie monitora. Na bokach widac idealnie. Co to moglo byc? Majster od monitor twierdzi ze to powielacz i bedzie kosztowala naprawa okolo 150-180 zł... za re pieniadze to ja kupie podoibny monitor. Czy warto naprawiac? Czy komus sie to przytrafiło. W grach malo widocznie ale podczas rozmowy na GG bardzo mnie to wnerwia !! :mur: Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez szeryffoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Za taką sume to wogóle zapomnij o naprawie ... za 150 zł kupisz Lg 795FT z niezłą bańka Flatrona jak na 17" co 16x12 75Hz ciagnie :wink: Imo wogóle naprawy monitorów są teraz bezsensowne przy takich cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 najlepsze jets to ze teraz sie dowiedzialem ze on chodzil na 180 HZ? kuzyn na wakacjach chcial "przetjuningowac" mi chyba monitor... hmm co to moglo byc moze tkos tak okredlisc po dziwkeu? wydaje mi sie z emoze byc to tylko kondensator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) 180Hz przy jakiej rozdzileczści? Niezłe 21' ma 1024x768 takie odświeżanie ... cos ci sie pokręciło :wink: A co do awarii to może być kondensator, trafo, powielacz i 20 innych rzeczy więc nikt Ci nie odpowie na to pytanie po opisie dzieku ... Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 majster byl i mowil ze trafo powielacz i to typowe rozmazuwanie dla tego! mial 1280x1024 przy 180 hz i chodzil!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Ja na swoim starym Trinitronie, mimo że max odswiezanie przy 1024x768 to 75Hz, moge ustawić np. 120Hz ale i tak monitor chodzi na 75hz (w sytemie pokazuje 120, a w menu monitora 75).... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 jak tak mocno przeskoczysz skale to ekran stanie sie czarny i ebdzie komunikat "out of range" , po 15sek powinno wrocic do standarowych ustawien, jak sie keidys abwilem powerstripem i za mocno dalem i nawet p o15 sek nie znikal kominukat, musialem wejsc do awaryjnego i odinstalwoac powerstripa bo sie uruchamial z windwosem zawsze... co do 180hz i 1280x1024 to monitor musial meic okolo 195khz...lol...nawet w NASA takich nie maja^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...