MeoPL Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Witam mam pytanie jaki kupic zasilacz do 200zl bo wiecej niechce dac . Zalezy mi na tym zeby mial linie 12v mocna bo chce naprawde wycisnac siudme poty z mojego sprzetu!! Co proponujecie caly zestaw komputerowy jest na samym dole napisany wezcie pod uwage tez tego ATI x1800GTO albo inny model ktorego bede mial w jakims przyszlym czasie:) Pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Proponuje ten: Topower SPW-480W EZA, 480W trochę przekroczyłem kwotę (66zł), ale jak chcesz pożądnie kręcić to musisz mieć solidny zasilacz. Możesz kupic też Fortrona na allegro. Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 od kiedy 266 jest do 200?... bosz.. kup jakiegos nowego chiefteca z serii GPS... np taka 450: http://skapiec.pl/site/red/42/100840/833648 cena < 200 zl :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Ten chieftec ma słabą linie 12V, a jeśli on chce ostro kręcić to te 14A i 15A to lekko mało :mur: i lepiej dopłacić te 66 zł niż potem marudzić że zasiłka mi nie wyrabia. Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie rozsmieszaj mnie czlowieku takimi tekstami.. 350 watt na linii +12 to malo? hahaha. chyba jak chcesz grzalke do herbaty pod 12v podlaczyc.. Twoj topower ma 372 watt wiec cale 22 waty wiecej.. czyli niecale 2 ampery wiecej a kosztuje 70 zl wiecej.. wiec idz doradzaj gdzie indziej bo nikt rozsadny nie kupi zasilacza za 300 zeta :] ja kupilem seasonica 401HT z allegro za 99 zl ma 348 watt na linii 12v i bede krecic Core 2 Duo 6400 na 3,5 Ghz i na bank zasilacz wyrobi.. krecilem X2 3800+ na 2,9 na chieftecu 420 watt ktory ma 220 watt na linii +12... a tutaj mamy 1 jajko wiec duzo mniej mocy. Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie rozsmieszaj mnie czlowieku takimi tekstami.. 350 watt na linii +12 to malo? hahaha. chyba jak chcesz grzalke do herbaty pod 12v podlaczyc.. Twoj topower ma 372 watt wiec cale 22 waty wiecej.. czyli niecale 2 ampery wiecej a kosztuje 70 zl wiecej.. wiec idz doradzaj gdzie indziej bo nikt rozsadny nie kupi zasilacza za 300 zeta :] ja kupilem seasonica 401HT z allegro za 99 zl ma 348 watt na linii 12v i bede krecic Core 2 Duo 6400 na 3,5 Ghz i na bank zasilacz wyrobi.. krecilem X2 3800+ na 2,9 na chieftecu 420 watt ktory ma 220 watt na linii +12... a tutaj mamy 1 jajko wiec duzo mniej mocy. Nie waty a ampery :mur: Przeczytaj to http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...st&p=210231 Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Dzieki za rade kupie chyba tego chiefteca bo wydaje mi sie ze bedzie dobry a ta linie 12v nie ma taka slaba wiec napewno uciagnie mojego diabla:) zreszta sprawdzona firma robi tez swoje mam nadzieje ze sie nie zawiode:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Odbij z tym topowerem bo nowe chiefy to bardzo dobre zasilacze i nie ma sensu przeplacac. Piszesz nie waty a Ampery? a wiesz co to wat? Amper * Wolt... a woltow na linii 12V jest jak sama nazwa wskazuje 12. wiec Twoje ampery sie przeliczaja na Waty jak je pomnozyc przez 12... a Amperow w chieftecu jest niecale 2 mniej niz w Twoim topowerze za 266 zl z super promocji. pozdrawiam :> Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Tylko wiedz że nie mozna sobie dodac tych amperów z obydwu linii. To co jest podane to jest max dla jednej linii. Równoczesnie nie mozesz obciazyc dwoch lini na MAXa. I tak np w Topowerz masz max 31A dla obu lini, a dla pojedynczych po 20 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Przepłacać? Za 66 zł mocniejszy zasilacz i odpinane kable. Czy to jest dużo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Tak to jest duzo jak ktos nie potrzebuje odpinanych kabli i napisal ze chce zasilacz do 200 zl. torque tak sie sklada ze w tych zasilaczach sie dodaje.. lama nie jestem i wiem ze np w chiefe 360 starym jak jest 14+12 czy cos ala to sie nie dodaje. PODAJE MAX ILOSC WATOW na wszystkich liniach +12... ktora w tym chieftecu wynosi 348 watt czyli sume obciazen na obydwoch liniach.. http://www.znak.pl/index.php?cid=894&s...50+GPS450AA101A http://www.chieftec.de/?page=products_big&...amp;language=uk tutaj masz wersje 500 w: http://www.chieftec.de/?page=products_big&...amp;language=uk pisze ze max 360 watt z linii +12... sa 3... i dlatego. w wersji 450 sa 2 oddzielne linie i ciagniesz z nich ile chcesz.. mozesz po maxie z kazdej. Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Tak to jest duzo jak ktos nie potrzebuje odpinanych kabli i napisal ze chce zasilacz do 200 WAT. :lol: Już wszędzie piszesz te WATy :lol: Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Ano tak to jest jak sie tlumaczy 10 razy to samo... oferujesz zasilacz za 1/3 wiecej ceny niz koles chcial i oczekujesz zeby doplacal jak za 195zl ma to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Nie wyśmiewaj sięz innych bo sam dobrałeś sobie zasilacz w taki sposób jakbyś chciał wsadzić silnik od tira do sportowego cabrio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgaduje ze mowisz o jego taganie 580 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie wyśmiewaj sięz innych bo sam dobrałeś sobie zasilacz w taki sposób jakbyś chciał wsadzić silnik od tira do sportowego cabrio.Sądzisz, że nie pojedzie? To porównanie cosik ci nie wyszło, natomiast w drugim kierunku to co innego. Spróbuj wsadzić silnik od malucha do tira? Nie sądzisz, że zabraknie trochę mocy? A co do mojego tagana, to nigdy nie wiadomo czy za mieśiąc nie przesiąde się na C2D i jakieś SLI/CF. Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Sądzisz, że nie pojedzie? To porównanie cosik ci nie wyszło, natomiast w drugim kierunku to co innego. Spróbuj wsadzić silnik od malucha do tira? Nie sądzisz, że zabraknie trochę mocy? EOTSORRY DELTA NIE MA DEFICYTU mocy natomiast yty masz defucyt wiedzy.. no i fakt wsadzać tego tagana do takiego kompa to ehem ehem... jak założyć sprzet audio za 50k w cienko cienko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ten choef pociagnie praktycznie wszystko co jest obecnie na rynku (oczywiscie bez crossfire ) ,jezeli nie zalezy ci na tym zeby zasilka byla cicha i miala odpinane kable to spokojnie mozesz go brac -mocy starczy z duzym zapasem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Mały OT Benito ty jesteś jakimś maniakiem porównań wszystkiego do samochowów :blink: np. jak tu To tak jakbyś się pytał czy 911 turbo wyciągnie 200km/h i tu właśnie, wstyd pytać. Do porsche też byś lał chrzczone paliwo? Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Przemyśl sobie co powiedziałem. Wymaga to nieco głębszego zastanowienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 A co panowie spece powiecie na tego ENERMAX EG465AX-VE(G) FM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) A co panowie spece powiecie na tego ENERMAX EG465AX-VE(G) FM :lol: To prócz napisu "ENERMAX" nie ma nic wartościowego... Ale napewno będzie lepsze niż to 'Megabity', 'Code zły gen' czy 'Procopy' ;) Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) 'Megabity' MEGABAJTY Trochę szacunku dla sprzętu z klasą :DDD Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez nuras_en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ten enermax na tabliczce wyglada niezle ale nie wiem jak w rzeczywistosci ;) Benito na pewno testowal wiec niech sie wypowie :] pozatym cena przekracza 200 zl o dyche hahah :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) 10zl mnie nie zbawi jezeli zasilka bedzie lepsza to nie ma sie co zastanawiac:) mnie nie zalezy na cichej zasilce ja poprostu mam komputer do totalnego O/C jak jeszcze grafe dokupie i 1gb ramu to chce poszalec na maxiora wiec chce bardzo dobrze trzymajacy i mocny zasilacz:)a 70 zl wiecej nie dam jezeli ten chieftec jest porownywalny:) Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez MeoPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Tylko nikt nie powiedzial ze ten enermax jest lepszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Ten Enermax to troche stara konstrukcja z pojedyncza linia 12V wolałbym Topka 400P5 chociaz ten 2 tez nie jest zbyt świeża konstrukcja :rolleyes: Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez pavel54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Do 200 zł obecnie są dwie dobre możliwości na allego: Modecom Mc 400 Chieftec GPS 400 lub 450 AA-101A Inne zasilacze są zbyt stare, lub niewiadomego pochodzenia, żeby je kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...