Skocz do zawartości
[B3D] maniac

XP1700+ JIUHB 0302 - UWAGA

Rekomendowane odpowiedzi

Za dwa tygodnie mam wyplate i jako ze dzisiaj spylilem mojego palomino za 250zl ma zamiar kupic sobie 1700+ w 0,13.Docelowo ma zamiar mu zaaplikowac ustawienia 11x190.Niestety niebede mial mozliwosci wyboru serii  :?  .Ja myslicie ,czy kazdy egzemplaz nowych AXP pociagnie na te 2.1GHz (2600+)  :?:

Ja mam JUICB i na 2090mhz spokojnie idzie (dalej nie moge bo codeshita mam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za dwa tygodnie mam wyplate i jako ze dzisiaj spylilem mojego palomino za 250zl ma zamiar kupic sobie 1700+ w 0,13.Docelowo ma zamiar mu zaaplikowac ustawienia 11x190.Niestety niebede mial mozliwosci wyboru serii  :?  .Ja myslicie ,czy kazdy egzemplaz nowych AXP pociagnie na te 2.1GHz (2600+)  :?:

Ja mam JUICB i na 2090mhz spokojnie idzie (dalej nie moge bo codeshita mam)

To spoko,ale czy dla kazdego Axp1700+ 0.13 te ~2.1GHz jest pewne :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.............................czy kazdy egzemplaz nowych AXP pociagnie na te 2.1GHz (2600+)  :?:

...................To spoko,ale czy dla kazdego Axp1700+ 0.13 te ~2.1GHz jest pewne  :?:

nie nie jest pewne .

mam także pytanko czy ktoś z okolić katowic wie gdzie moge dostać takiego 251 albo 302 (304 nie zabardzo bo nikt o nim nic nie pisał )

w piatek mam zamiar kupić czy ktoś z okolić katowic wie gdzie mozna je dostać (251,302) w monellu nie wiedzieli nawet o co mi biega :D:D:D: z tą serią :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.............................czy kazdy egzemplaz nowych AXP pociagnie na te 2.1GHz (2600+)  :?:

...................To spoko,ale czy dla kazdego Axp1700+ 0.13 te ~2.1GHz jest pewne  :?:

nie nie jest pewne .

mam także pytanko czy ktoś z okolić katowić wie gdzie moge dostać takiego 251 albo 302 (304 nie zabardzo bo nikt o nim nic nie pisał )

w piatek mam zamiar kupić czy ktoś z okolić katowić wie gdzie mozna je dostać (251,302) w monellu nie wiedzieli nawet o co mi biega :D:D:D: z tą serią :roll:

Zabardzo to Ty sie nie wysililes przy tej odpowiedzi na moje pytanie :?

W centrum Katowic na Sokolskiej zaraz za 4max'em jest sklepik ktory sie nazywa T.B.K Komputery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabardzo to Ty sie nie wysililes przy tej odpowiedzi na moje pytanie  :? 

a co ci miałem na pisać ???? przecież nigdzie nie masz zagwarantowane że dany procek nawet z danej seri bedzie się kręcił na tyle i tyle . to zawsze ryzyko pozatym nawet z tej samej seri zawsze się róznią wiec nie wiem co ci miałbym napisać ...... że pójdzie na 2100 ??? nie wiem zresztą nie wiem kto da se zato głowie uciąc Ze ci zagwarantuje ze pójdzie . jeden pójdzie 2 nie pójdzie i to jest fradja w OC :D:D

P.s Dzieki za info a z jakiej seri "TAM" były ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabardzo to Ty sie nie wysililes przy tej odpowiedzi na moje pytanie  :? 

a co ci miałem na pisać ???? przecież nigdzie nie masz zagwarantowane że dany procek nawet z danej seri bedzie się kręcił na tyle i tyle . to zawsze ryzyko pozatym nawet z tej samej seri zawsze się róznią wiec nie wiem co ci miałbym napisać ...... że pójdzie na 2100 ??? nie wiem zresztą nie wiem kto da se zato głowie uciąc Ze ci zagwarantuje ze pójdzie . jeden pójdzie 2 nie pójdzie i to jest fradja w OC :D:D

No teraz jestem zadowolony :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie chodzi o to ze gosc sprowadza procki ,ale na serie to raczej nie patrzy, wiec bedzie taki jaki akurat dostanie z hurtowni.Ja wlasnie tam kupuje wszystkie czesci do kompa od kilku lat i jestem zadowolony ,bo zawsze moge pozniej te czesci wymieniac na nowsze za mala doplata.Kolo 12 marca bede u niego bral proca i mam nadzieje ze bedzie to cos konkretnego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....................,bo zawsze moge pozniej te czesci wymieniac na nowsze za mala doplata poważnie mozna z nim tak uzgodnić ??? już mają zamknięte a nie wiesz jak tam wyglada sprzedaż na raty ???? na miejscu czy czekać trzeba ??? w monelu mam na miejscu i to własciwie hurtownia więc bede miał mozliwość wyboru a mają ich troche na stanie .

Tak nawiasem sorki wszystkich za OFF Topik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....................,bo zawsze moge pozniej te czesci wymieniac na nowsze za mala doplata poważnie mozna z nim tak uzgodnić ??? już mają zamknięte a nie wiesz jak tam wyglada sprzedaż na raty ???? na miejscu czy czekać trzeba ??? w monelu mam na miejscu i to własciwie hurtownia więc bede miał mozliwość wyboru a mają ich troche na stanie .

Tak nawiasem sorki wszystkich za OFF Topik

O ratach to nic nie wiem,ale jesli chodzi o wymiane sprzetu to ja tak robie juz prawie 2 latka :D .Przykladowo.Jesli u niego pol roku temu kupowales Solteka DRV5 to teraz doplacasz do niego 100-150zl i bierzesz nowiutkiego 8RDA+.Wymog tylko taki ze sprzet wymieniany musi byc kupiony u niego w sklepie.Jesli tak nie jest to doplata jest troche wyzsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ratach to nic nie wiem,ale jesli chodzi o wymiane sprzetu to ja tak robie juz prawie 2 latka  :D  .Przykladowo.Jesli u niego pol roku temu kupowales Solteka DRV5 to teraz doplacasz do niego 100-150zl i bierzesz nowiutkiego 8RDA+.Wymog tylko taki ze sprzet wymieniany musi byc kupiony u niego w sklepie.Jesli tak nie jest to doplata jest troche wyzsza.

ok THX za info :D ale ciekawe co robi z tym sprzętem co "miał go ktoś tylko rok" :D:D:D w piątek sprawdzę na miejscu co i jak .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ratach to nic nie wiem,ale jesli chodzi o wymiane sprzetu to ja tak robie juz prawie 2 latka  :D  .Przykladowo.Jesli u niego pol roku temu kupowales Solteka DRV5 to teraz doplacasz do niego 100-150zl i bierzesz nowiutkiego 8RDA+.Wymog tylko taki ze sprzet wymieniany musi byc kupiony u niego w sklepie.Jesli tak nie jest to doplata jest troche wyzsza.

ok THX za info :D ale ciekawe co robi z tym sprzętem co "miał go ktoś tylko rok" :D:D:D w piątek sprawdzę na miejscu co i jak .

Jakto co,nakleja nowe plomby i sprzedaje jako noweczki albo wsadza do zestawow :D Ale ciiiii,nie wiesz tego odemnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakto co,nakleja nowe plomby i sprzedaje jako noweczki albo wsadza do zestawow :D Ale ciiiii,nie wiesz tego odemnie

no no ooooo.......kurde cos nie moge sobie przypomniec..........ah ta skleroza :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra panowie,a teraz maly raport z placu boju :wink:

Proc : Xp1700+ JIUHB 0302 @ 2600+ 11x190 ~2.1GHz Vcore1.8V

Chlodzenie :Evercool CUD-725 + 4xLedFan (12V)

Temp: idle 36'C ,stres 40'C - jak na moje oko to jesli chodzi o AC to jest calkiem calkiem zaczepiscie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam wlasnie w lapce jiuhb 0307 rphw  :twisted:

Mam mozliwosc kupienia tego samego moglbys powiedziec jak ci sie podkrecil ???

No właśnie - może jakieś wyniki OC bo dzisiaj dostanę 0306 - i chce mieć porównanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spox , z tym ze dzis dopiero bede mial epoxa 8rda i .... pamieci samsunga beda w sobote albo i pozniej :(( . sprubuje twinmosa na 6ns wyczarowac to zobaczymy co podziałam. a i bym zapomnial cooler ( V 7+ ) tez w sobote :( . teraz siedze na pentiaku 1.8@2.8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jam 1700XP+ ustawiony na 1.6V na 12.5 x 166 na zalmanie super stabilnie temp w idle 36C

hmmmmmmmmmm........

1. Na jakim zelmanie

2. Mało prawdopodobne żeby procek ci tak poszedl na AC

3. Skoro sugerujesz ze masz taki wynik to dla czego w podpisie co innego napisales???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja się wypocę:

JIUHB 1700+ WPMW na 2400+ przy 1,65 na razie więcej nie idzie, ale jak zwiększam napięcie to stabilność się poprawia więc zapodam niedługo 1,75 i nie powinno być problemu z 166*12,5. To chyba tak średnio, może troche cienko :( ale jak już mówię im więcej daję volt tym lepiej chodzi i myślę że 1,75V będzie dobre dla tego procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...