MarGor Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Proszę o porady i uwagi. Zastanawiam się nad kupnem porządnej płyty pod AM2 i nie wiem czy wybrać Asus M2N32-SLI czy Gigabyte GA-M59SLI-S5. Przeglądałem testy - Asus został przetestowany przez PC Centre link, z kolei Gigabyte przez Tygodnik Komputerowy link, więc ciężko to porównać. Proszę o pomoc. Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez MarGor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 1) nie ten dział 2) zaletą gigabyte są 3 gniazda pci-express. asus z kolei pozwala na lepsze oc (wyższe htt, wieksze możliwosci regulacji timingów (prawie jak DFI)). jak dotychczas miałem 2 egzemplarze asusa i oba bez problemu przekraczały stabilne 350 mhz (najwyzszy osiągniety wynik to z tego co pamietam 405 MHz). Gigabyte mnie jednak nie przekonuje (nigdy tego nie robiło) dlatego brałbym asusa. btw.. możesz się jeszcze zastanowić nad płytą foxconna. modelu nie pamietam bo jego nazwa przekracza 15 znaków ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarGor Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) 1) nie ten dział 2) zaletą gigabyte są 3 gniazda pci-express. asus z kolei pozwala na lepsze oc (wyższe htt, wieksze możliwosci regulacji timingów (prawie jak DFI)). jak dotychczas miałem 2 egzemplarze asusa i oba bez problemu przekraczały stabilne 350 mhz (najwyzszy osiągniety wynik to z tego co pamietam 405 MHz). Gigabyte mnie jednak nie przekonuje (nigdy tego nie robiło) dlatego brałbym asusa. btw.. możesz się jeszcze zastanowić nad płytą foxconna. modelu nie pamietam bo jego nazwa przekracza 15 znaków ;) Dzięki ale jakoś tak sentyment mam do asusa i gigabyte, więc foxcona nie biorę pod uwagę. Na jednym z testów M2N-E napisali o słabym układzie zasilania. Nie wiem czy M2N32 ma to poprawione. Poza tym pisali też o wariujących czujnikach temperatury w Asusie. Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez MarGor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 faktycznie z czujnikami nie było dobrze, ale wydaje mi się, że w nowszej rewizji zostało to poprawione. może to jednak być spowodowane tym, ze obecnie posiadam inny proc (x2) a nie tak jak wczesniej 3000+. dodam jeszcze, że czujka w asusie wskazuje mi wyższe napiecia proca niż jest w rzeczywistości. sekcja zasilania w m2n32-sli deluxe jest o wiele bardziej rozbudowana. 8fazowe zasilanie sprawia, że napiecie proca wynosi u mnie dokłądnie tyle, ile powinno (+/- 0,02V). bios jest również znacznie bardziej rozbudowany w porownaniu do m2n-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Moim zdaniem, jezeli wydawać tyle kasy na płyte pod AM2 (co jest bezsensem, bo za te same pieniądze mozna kupic mobo pod c2d) to narazie najlepszym wyborem jest foxconn. Referecyjna mobo nvidii, zadnych problemow, dobre o/c. A te wszystkie Asusy, MSI, Gigabyte'y to narazie mozna sobie wsadzic w...nos. Na model M2N-E Asusa jak narazie więcej ludzi przeklina niż pisze pochwały. BTW: To powinno byc w dziale "CO KUPIĆ?", a nie w tym... Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...