soulburner Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Witam! Posiadam joystick Media-Tech MT-161 (nie śmiać się, tani był ;)). Od jakiegoś czasu ruchy joystick'a (np. w oknie kalibracji w Windows) stały się... chaotyczne. Ruch np. w lewo powoduje to, że trzęsący się "plusik" najpierw skacze w prawo, a dopiero później idzie w lewo, wciąż trzęsąc się straszliwie. Również czasami działają, czasami nie, przyciski na rączce i grzybek. Praktycznie jedyną dobrze funkcjonująca jest przepustnica i przyciski 5 i 6 obok niej. Czy jest jakiś na to sposób? Nie chcę kupować nowego joy'a, bo już kiedyś wymieniłem starego z identycznego powodu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ja mam podobny problem z RumblePad 2. Lewy analog drga na dół, a prawy do góry. Czsem jest dobrze ale jak sie "rozkręcą" to już jest lipa. Pisałem na forum i nikt mi nie pomógł. LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Heh, mam jednak nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto pomoże ;) Tu filmik dokładniej pokazujący co się dzieje (ruchy w dół, w prawo, w lewo, do góry, dookólnie itd.): XviD (160kB), wmv (120kB). Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 To jest klasyczny przykład zgonu tudzież jak wolisz zmęczenia potencjometrów. Nic z tym nie zrobisz, no chyba że wymienisz poty lub kupisz joystick ale nie Media-techa, Logitecha. Jak już to Saiteka lub wynalazek Microsoftu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Miałem Saiteka i to jeden szmelc ... połowa przycisków nie była obsługiwana , trząśł się jak trzeźwiejący piak i drogi . Kupiłem mediatecha i co ? super! kursor stoi w miejscu jak słup , wszytskie przyciski działają i kupiłem za 20 zł ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ja mam Saiteka Cyborg Evo (obecnie w rekach kumpla, ktory tez go sobie chwali) juz dlugo i jestem z niego bardzo zadowolony - dziala jak zloto, wszystko da sie ustawic w dolaczonym sofcie, mozliwosc dostosowania podporek i glowki z przyciskami do dloni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 To nie temat który joypad jest lepszy! Fajnie by bylo ja byście nam pomogli :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) Dokładnie :P Trochę ciężko mi uwierzyć w 'zmęczenie' potencjometrów, gdyż to już drugi joystick, który tak ma (żył znacznie krócej od tego), dodatkowo nie działają przyciski ani grzybek na rączce, ALE - czasami jednak działają! :P Rozbierałem joystick i zaglądałem do środka - wszystkie kabelki są na swoim miejscu, wtyczki poprawiłem, żadnych zimnych lutów... Najbardziej boję się tego, że kupię jakiegoś joy'a z wyższej półki i on po kilku miesiącach też tak skończy :P Edytowane 4 Września 2006 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Wiesz, zawsze jest gwarancja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 No jest ;) Możecie polecić jakiś joystick, taki w rozsądnej cenie (nie jakiś HOTAS za Bóg wie ile ;)) dla maniaka symulatorów? Konieczna zintegrowana przepustnica i oś Z. Przy okazji - są może joy'e z osią Z zrealizowaną inaczej niż w kręcącej się rączce? Z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Ja z joyami mam wspólnego od min. 4 latm jeżeli mi nie ufasz to sorry. Wszystkie Logitechy Wingman też tak padały. Ba nawet po wyciągnięciu z pudełka już potrafiły nie działać. To samo jest z Media tech. Jedynym joyem który mogę polecac w ciemno to MS, teraz sam używam Saiteka X45 ale tylko dlatego bo tanio dorwałem i jest to typowy HOTAS. Niemniej kolejny będzie już od CH lub COGUAR. Jeżeli nie to to już poważniejsza zabawa w mjoya i budowanie przekładni od podstaw ale na to potrzeba siana. Rób jak uważasz. Microsoft Sidewinder, to jest to czego szukasz soulburner. Bierz nawet używkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...