Skocz do zawartości
CyberBoBmk

Komp Do 2500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym się szanownych forumowiczów poradzić w sprawie zakupu komputera, który służyłby mi przede wszystkim do pracy (eclipse - java'owy php editor, który ma dość duże zapotrzebowanie na ram, od czasu do czasu photoshop, często visual c#2005 i inne narzędzia programistyczne), tak jak w opisie tematu, gry to sprawa totalnie drugorzędna i od czasu do czasu pogram sobie może w jakąś gierkie, która zbyt wysokich wymagań mieć nie będzie. Co do moich preferencji to chciałbym:

1GB ramu, tylko nie wiem jaki Geil, Corsair, GoodRamy ?

dysk ooo taki: http://sklep.benchmark.pl/pelny_19939.html

procek pewnie w tej cenie to bedzie A2 3200+ Amdzik

Kolejna informacja nie interesuje mnie prawie wogole podkrecanie, chce zeby sprzet byl po prostu dobry i zeby dlugo mi posluzyl, taki asrock hmm jak ktos mnie przekona to moze byc :-)

Jeszcze jedno pytanko odnośnie monitora, kwestią mojego zdrowia jest dobry monitorek więc chyba na pewno będzie to jakiś lcd, jako że od czasu do czasu używam photoshopa potrzebny mi jest dość dobry lcd: wyszukałem coś takiego firmy samsung: http://sklep.benchmark.pl/pelny_20122.html co o tym sądzicie może coś innego ciut tańszego ?? Monitor oczywiscie poza tymi 2500zł na komputer...Z gory dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ceny z grala

Gigabyte 945PL-S3, 945PL, DualDDR2-667, - 319

Intel Core2 Duo E6300 1.86 GHz BOX- 768 opcja kupic oem i reszte kasy kupic cichszy cooler

DDR2 1024MB 800MHz GoodRam Pro (2x512MB, DualDDR2, CL5) 431

GeForce 7300GT Galaxy 128MB, DDR3, TV&DVI, PCI-E, 1.4ns Zalman 339

Seagate

250GB/SATA-II/16MB 309

DVD-RW Pioneer DVR-111D R/RW +/- DL OEm 147

Modecom MC-350ATX 2.0 PFC 119

razem

2432

jeszcze buda ale to wedlug twojego gustu

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm GoodRam i Gigabyte ? gdzieś na tym forum czytałem, że te ramki nie lubią się z tym producentem mobo...Mam racje ?

no i jeszcze jedno pytanko czy ta płytka aby na pewno obsłuży pamiątki w czestotliwości 800mhz bo w specyfikacji napisali inaczej, chyba..

Edytowane przez CyberBoBmk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CyberBoBmk napisał(a):

hmm GoodRam i Gigabyte ? gdzieś na tym forum czytałem, że te ramki nie lubią się z tym producentem mobo...Mam racje ?

no i jeszcze jedno pytanko czy ta płytka aby na pewno obsłuży pamiątki w czestotliwości 800mhz bo w specyfikacji napisali inaczej, chyba..

to byly goodram 667 na DS3 inny chipsel 965.

Ale jak ci goodramy nieodpowiadaja na Micron D9 mozesz kupic Patrioty wtej samej cenie

DDR2 1024MB 667MHz Patriot LLK (2x512MB, DualDDR2, CL4)

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ChrisG mam pytanie, czy do moich celów lepszym wyborem będzie najtańszy c2o i sredniej klasy mobo jaką zaproponowałeś, czy może jednak athlonik 939 badz AM2 np 3200+ i jakas dobra mobo np. msi czy asus. no i jak jest z wydzielaniem w tych nowych c2o z zalozenia maja byc bardzo chlodne ale slyszalem ze na tych tanszych mobo wcale tak fajnie nie jest, a mi zależałoby na chłodnym procesorku czytaj cichej pracy jednostki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno bedzie to bardziej wydajnie nawet na srednim mobo ale jak nie bedziesz extremalnie podkrecal to ci lepsze mobo niepotrzebne,wydajnosciowo duzo nie ustepuje innym tym drorzszym

http://pclab.pl/art21863-16.html

a oba procki maja po 65W.

w opcji napisalem ze mozesz kupic OEM i dokupic cichsze chlodzenie np ARCTIC FREEZER 7 PRO 77zl

http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...;id_towaru=1179

c2 oem 698 + frezer 77=775

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi