CyberBoBmk Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Witam, chciałbym się szanownych forumowiczów poradzić w sprawie zakupu komputera, który służyłby mi przede wszystkim do pracy (eclipse - java'owy php editor, który ma dość duże zapotrzebowanie na ram, od czasu do czasu photoshop, często visual c#2005 i inne narzędzia programistyczne), tak jak w opisie tematu, gry to sprawa totalnie drugorzędna i od czasu do czasu pogram sobie może w jakąś gierkie, która zbyt wysokich wymagań mieć nie będzie. Co do moich preferencji to chciałbym: 1GB ramu, tylko nie wiem jaki Geil, Corsair, GoodRamy ? dysk ooo taki: http://sklep.benchmark.pl/pelny_19939.html procek pewnie w tej cenie to bedzie A2 3200+ Amdzik Kolejna informacja nie interesuje mnie prawie wogole podkrecanie, chce zeby sprzet byl po prostu dobry i zeby dlugo mi posluzyl, taki asrock hmm jak ktos mnie przekona to moze byc :-) Jeszcze jedno pytanko odnośnie monitora, kwestią mojego zdrowia jest dobry monitorek więc chyba na pewno będzie to jakiś lcd, jako że od czasu do czasu używam photoshopa potrzebny mi jest dość dobry lcd: wyszukałem coś takiego firmy samsung: http://sklep.benchmark.pl/pelny_20122.html co o tym sądzicie może coś innego ciut tańszego ?? Monitor oczywiscie poza tymi 2500zł na komputer...Z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) ceny z grala Gigabyte 945PL-S3, 945PL, DualDDR2-667, - 319 Intel Core2 Duo E6300 1.86 GHz BOX- 768 opcja kupic oem i reszte kasy kupic cichszy cooler DDR2 1024MB 800MHz GoodRam Pro (2x512MB, DualDDR2, CL5) 431 GeForce 7300GT Galaxy 128MB, DDR3, TV&DVI, PCI-E, 1.4ns Zalman 339 Seagate 250GB/SATA-II/16MB 309 DVD-RW Pioneer DVR-111D R/RW +/- DL OEm 147 Modecom MC-350ATX 2.0 PFC 119 razem 2432 jeszcze buda ale to wedlug twojego gustu Edytowane 1 Września 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberBoBmk Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) hmm GoodRam i Gigabyte ? gdzieś na tym forum czytałem, że te ramki nie lubią się z tym producentem mobo...Mam racje ? no i jeszcze jedno pytanko czy ta płytka aby na pewno obsłuży pamiątki w czestotliwości 800mhz bo w specyfikacji napisali inaczej, chyba.. Edytowane 1 Września 2006 przez CyberBoBmk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) CyberBoBmk napisał(a): hmm GoodRam i Gigabyte ? gdzieś na tym forum czytałem, że te ramki nie lubią się z tym producentem mobo...Mam racje ? no i jeszcze jedno pytanko czy ta płytka aby na pewno obsłuży pamiątki w czestotliwości 800mhz bo w specyfikacji napisali inaczej, chyba.. to byly goodram 667 na DS3 inny chipsel 965. Ale jak ci goodramy nieodpowiadaja na Micron D9 mozesz kupic Patrioty wtej samej cenie DDR2 1024MB 667MHz Patriot LLK (2x512MB, DualDDR2, CL4) Edytowane 1 Września 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberBoBmk Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 ChrisG mam pytanie, czy do moich celów lepszym wyborem będzie najtańszy c2o i sredniej klasy mobo jaką zaproponowałeś, czy może jednak athlonik 939 badz AM2 np 3200+ i jakas dobra mobo np. msi czy asus. no i jak jest z wydzielaniem w tych nowych c2o z zalozenia maja byc bardzo chlodne ale slyszalem ze na tych tanszych mobo wcale tak fajnie nie jest, a mi zależałoby na chłodnym procesorku czytaj cichej pracy jednostki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) Napewno bedzie to bardziej wydajnie nawet na srednim mobo ale jak nie bedziesz extremalnie podkrecal to ci lepsze mobo niepotrzebne,wydajnosciowo duzo nie ustepuje innym tym drorzszym http://pclab.pl/art21863-16.html a oba procki maja po 65W. w opcji napisalem ze mozesz kupic OEM i dokupic cichsze chlodzenie np ARCTIC FREEZER 7 PRO 77zl http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...;id_towaru=1179 c2 oem 698 + frezer 77=775 Edytowane 1 Września 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...