Skocz do zawartości
KOala

To się nazywa overclocking!!!

Rekomendowane odpowiedzi

hmm .. co w tym dziwnego .. koles ustawil magistrale 86 MHz a AGP ma w trybie 2x wiec dlatego na agp .... 172 Mhz .. ja mam 83 MHz FSB i AGP 166 MHz ... nic nagzwyczjnego mowiac krotko :PP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm .. co w tym dziwnego .. koles ustawil magistrale 86 MHz a AGP ma w trybie 2x wiec dlatego na agp .... 172 Mhz .. ja mam 83 MHz FSB i AGP 166 MHz ... nic nagzwyczjnego mowiac krotko :PP

Wiec chcesz powiedziec, ze PCI 86Mhz to spokojnie wyciagaja ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh co za LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ups .. sorx ale nie zauwazylem ze koles ma podpisane PCI Clock 86Mhz ... heh w takim wypadku to jest nie mozliwe popalilby wszytskie podzespoly na plycie .... ja mam PCI Clock 1/2 83Mhz czyli 41.5 Mhz Big Sorx !! jeszce raz ..... a co do AGP to proponuje zeby Micias zauwazyl ze AGP ma rozne tryby pracy ... 1x , 2x , 4x .. i to jest mnoznik FSB czyli czestotliwosc pracy AGP w trybie 2x wynosi 166 MHz ...tyle ze jest to czestotliwosc DDR ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ups .. sorx ale nie zauwazylem ze koles ma podpisane PCI Clock 86Mhz ... heh w takim wypadku to jest nie mozliwe popalilby wszytskie podzespoly na plycie .... ja mam PCI Clock 1/2 83Mhz czyli 41.5 Mhz Big Sorx !! jeszce raz .....  a co do AGP to proponuje zeby Micias zauwazyl ze AGP ma rozne tryby pracy ... 1x , 2x , 4x .. i to jest mnoznik FSB czyli czestotliwosc pracy AGP w trybie 2x wynosi 166 MHz ...tyle ze jest to czestotliwosc DDR ...

Co ty gadasz za glopty gosciu??? tryb agp (1x 2x czy czy 4x) nie ma zwiazku z czestotliwoscia pracy szyny agp , jezeli masz szyne fsb ustawiona na 100 mhz to dzielnik na agp masz 2/3 czyli 66mhz a pci 33 mhz, co za z ciebie overclocker, powiedz jaka karta graficzna wytrzymala by szyne 166 mhz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm .. widze ze mnie nie zrozumiales .... chodzi mi o to ze jet to tryb dual ... dane ida po dwoch zboczach sygnalu ... a nie po jednym .... tak jak w trybie 1x ... dziala to na tej samej zasadzie co technologia ddr czy qdr ... proponuje ci wlaczyc no Si Soft sandre i zobaczyc sobie co ci bedzie pisac przy AGP .... jedno to bedzie rzeczywista czestotliwosc ... czyli np . 66 , 83 itp a druga bedzie po przemnozeniu przez tryb AGP czyli np 2x83 = 166 Mhz .... wiec sie nie bulwersuj .... jak mnie nie zrozumiales .. doskonale wiem ze rzeczywista czestotliwosc jest to albo 1/1 FSB przy czestotliwosciach do 100 MHz 2/3 przy czestotliwosciach od 100 do 133 a przy 133 dzielnik wynosi 1/2 ...u mnie np. agp pracuje na dzielniku 1/1 i z racji tego ze mam FSB 83 Mhz To mam 83 Mhz na AGP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fuzzy logic to nawet fajna zabafka, cały jeje problem polega na tym że nie do końca che współpracować z użytkownikiem zwłaszcza pod WinXP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...