Mr.Martin Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Mam pytanie. Jestem posiadaczem Infinity. Mam core 2 duo @ 3330 7x 475 przy napieciu w biosie 1.4 (everest pokazuje 1.36) temperatura w stresie jesli jest chłodniej w pokoju nie przekracza 60 przy cieple do 63. 1.Czy te temperatury sa niepokojące? 2.CZy mozna zamontowac na tym chłodzeniu 2 wentylator w sensie czy ma to sens i efekt w wydajnosc w chłodzeniu? Pozdraiwam i czekam na odpowiedz... Chcilałbym tylko dodac ze w spoczynku po chwili uzytkowania(internet + winamp) tempreatura core 0 - 46 core 1 - 43... temp sa jak najbardziej oki , przy napieciu 1.4V to normalne temp co do pasty to napewno lepiej uzyc jakies silver np 5 i jak zaklaaz to sprobuj dac na srodek procka mala ilosc ( ziarenko ryzu) i nalozyc na to radiator , pasta pod naciskiem powinna sie sama rozprowadzic po procesorze Nie sadze ze dwa wentylatory cos dazdza skoro ejden juz chodzi na max - napewno jak dotykasz radiator to nie czuejsz ze jest goracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ja zazwyczaj jak smaruje procesor to nakładam troszke i rozsmarowuje karta kredytową tak aby był lekko przykryty w całosci. Lepiej zrobic taką kropke i pozwolic radiatorowi rozsmarowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ja zazwyczaj jak smaruje procesor to nakładam troszke i rozsmarowuje karta kredytową tak aby był lekko przykryty w całosci. Lepiej zrobic taką kropke i pozwolic radiatorowi rozsmarowac? ja zawsze robie kropelke na srodek - mowie tu oczywiscie o prockach z blaszka , bo te z odkrytym rdzeniem robilem poprzez wlasnie karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) no to nie wiem:) RAczej nie da sie zle zamontowac tego coolera. Paste nałozyłem jak zwykle cieniutką warstwą wiec nie powino byc problemow z przenoszeniem Ciepła. Byc moze taki procesor. Jedne grzeja sie bardziej drugie mniej... A myslicie ze zamontowanie 2 coolera np z bocznej strony tak zeby chłodziły z 2 stron cos da?? ________ A jakiej pasty uzywacie do tych infinity? Ja uzyłem tej z zestawu od Scythe... Lepiej uzyc jakas sliver? Hmm... cieniutka warstwe? Ja zuzylem prawie cala paste dolaczona do Ninji... podejrzewam ze przy Infinity jest jej dokladnie tyle samo... i u mnie przewodzi cieplo prawie doskonale... Ninja na gorze jest o kilka stopni (ok 2`C) zimniejsza od tego co pokazuje sensor procesora, a przy niskich temperaturach nawet o kilka stopni cieplejsza(!!!). Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Hmm... cieniutka warstwe? Ja zuzylem prawie cala paste dolaczona do Ninji... podejrzewam ze przy Infinity jest jej dokladnie tyle samo... i u mnie przewodzi cieplo prawie doskonale... Ninja na gorze jest o kilka stopni (ok 2`C) zimniejsza od tego co pokazuje sensor procesora, a przy niskich temperaturach nawet o kilka stopni cieplejsza(!!!). Zuzyles cala paste??? No to nie wiem co masz na tym procku ale chyba z centymetr tej pasty!:) Ja zrobilem malutka kreseczke przez procesor i rozsmarowałem tak ze cały był biały, mysle ze nie trzeba dawac calej tej pasty bo przeciez polowa wyjdzie pod naciskiem na rdzen! Jak paste polecacie do core 2 i infinity? Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez klataa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Arctic Silver 5 ;) lub Arctic Ceramique Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Arctic Silver 5 ;) lub Arctic Ceramique Albo to: http://zenfist.pl/pID/259.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a co sadzicie o Zalman Ultra Thermal Grease ZM-STG1 http://zenfist.pl/pID/606.htm ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Do jakich prędkości rozkreca sie wentyl infinity na płytach Asusa po zamontowaniu w gniazdo 4 pin czy do 1200 obr /min. czy jeszcze wiecej ? jeśli tak to do jakich prędkości ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 to ja takie proste pytanko :) ja zdjac ininity z plyty glownej , co trzeba , jak pzrekrecic itp te czarne kolki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 a co sadzicie o Zalman Ultra Thermal Grease ZM-STG1 http://zenfist.pl/pID/606.htm ??jest temat o tej pascie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 jest temat o tej pascie Gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200596 <- tu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...