janusz1960 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Mieszkam na małym osiedlu domków jednorodzinnych we Wrocławiu. chcę udostepnić połaczenie z Neo na odległość ok. 250m. Niestety po drodze jest jeszcze maly dom i jakies drzewa - nie mam szansy zeby anteny sie widziały. Jaką zewnętrzną antenę zastosować do routera (dlink, linksys lub podobny z 4LAN,WAN,WiFI ) i czy mozliwe jest w takich warunkach uzyskanie rozsadnego połaczenia za rozsądna cenę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Antena kierunkowa z jak najwiekszym zyskiem po obu stronach lacza. Co do jakosci polaczenia i ceny - moze byc roznie, zalezy co rozumiesz przez rozsadnie. Ale na nisie koszty bym sie nie nastawial, chociazby na anteny pewnie sporo kasy pojdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Hmm tak zle nie bedzie, zastosuj jedną antene kierunkową i drugą dookulną nie musi to byc znowu jakas super antena. Mam polaczenie 50% z kumplem ktory mieszka cztery domy dalej i jestesmy calkowicie zaslonieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Przepraszam a po co dookolna? Zeby mu sie lepki ladowaly? Linki punkt-punkt stawia sie na kierunkowych, nie siejmy zametu. Zalezy tez jak duzy(dlugi) jest ten dom, bo jak przez dwie sciany to dwie yagi powiedzmy 18 starcza, a jak dluzszy to moze i parabolika trzeba bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...