Skocz do zawartości
koldyka

siec w 8RDA+

Rekomendowane odpowiedzi

Mam karte sieciowa D-Link DRN-32TX, dzisiaj odbieram plyte Epoxa 8RDA+ czy mam korzystac z tej zintegrowanej na plycie czy z mojej starej.

Czy ta zintegrowana sieciowka korzysta z zasobow kompa (proca) czy nie ma wplywu na wydajnosc?

Ten sam problem mam z SB Live 5.1, czytalem inne posty i opinie co do jakosci dzwieku sa rozne, ale chodzi mi o to czy te zintegrowane karty korzystaja z zasobow komputera (np tak jak modemy na CNR czy jakos tak).

Jeszcze jedno pytanko - czy zint kart muz obsluguje EAX'a czy tylko karty Creativa go obsluguja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testowalem sieciowke firmy Genius 100 TXR ||| 100 Mb i sieciowke na plycie i roznicy wielkiej nie widzialem poza faktem, ze sieciowka na plycie wrzucala strony www bardziej plynnie natomiast sieciowka na PCI wrzucala stronki z duza predkoscia , pozniej krociutki stop i znow b.szybko wiec wybralem sieciowke na plycie, bo plynniej pracowala w moim odczuciu .

Poza tym nie zagracam sobie miejsca w kompie a wiadomo wentylacja lepsza i kurz nie osiada mi na karcie:)

Co do dzwiekowki to tez mialem dylemat z moim poczciwym SBLive Value - wyrzucic czy zostawic, ale uznaje wyzszosc SoundStorm :)))To

To najlepsza dzwiekowka jaka do tej pory slyszalem :)

Przeczytaj sobie zreszta newsy na portalu Frazpc.pl - Dolby Laboratories rekomenduja SoundStorm jako najlepszy system dzwieku do korzystania Dolby wiec to o czyms swiadczy :)P

Plyty na nForce2 chyba sa najblizej idei all-in-one, czyli wszystko zintegrowane i co za tym idzie doskonalej jakosci:)

viva la nForce2 ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100 Mbitowa sieciowka to ma raczej malo wspolnego z tym ze sie strony "plynie" wczytuja ;) jak to testowales ?

ta twoja sieciowka to pewnie niczym sie nie rozni od tej na plycie , ja bym uzywal tej na plycie nie zauwazysz roznicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przekladalem kabelek raz w te raz we wte i tak iles razy i wczytywalem rozne stronki:)

wiem ze to nie jakies super testowanie ale jakies zawsze:)

Niestety zadnego bencha do LAnu nie znalazlem a jesli juz to jakies staruskie ;)

sieciowka roznie sie od tej na plycie wersja ukladu Realtek - ten na mobo jest nowszy:)

poza tym softem tez sie roznia :)

ale w wydajnosci sieci przy sciaganiu z ftp i innych to w ogole nie widze roznicy - karta jest na wyrost - narazie mam tylko 10 Mb lacze ale moze wkrotce bedzie 100 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...