Skocz do zawartości
Golish87

Karta Graficzna + Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Dysponuje kwotą 2000zł = ok. 640$ i chciałem ja przeznaczyć na karte graficzna i ram. Oba podzespoly beda kupowane w USA. Upolowalem taka grafike i takie pamieci (zaproponowal mi je kumpel). Nie jestem zagorzałym fanem ani nvida, ani ati, takze nie ma to dla mnie roznicy. Chce po prostu kupic mozliwie najlepszy i najbardziej oplacalny uklad. Jeszcze nie bardzo sie znam na O/C, ale chcialbym zeby wszystko dalo sie fajnie podrasowac (dopiero sie ucze;). Zdecydowalem sie na zakup w USA, bo z tego co widze w necie i z opowiesci brata wynika, ze zaoszczedze sporo kasy (w zeszlym tygodniu kupil Sony Vaio SZ220B 4,5tys taniej niz w Polsce :blink: ). Na pewno znajdzie sie cos lepszego od moich propzycji, wiec czekam na jakiekolwiek sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tansza alternatywa grafy TU

Fabrycznie podkrecona, ze zmodyfikowanym chlodzeniem, podobno ma ulepszone moduly zasialnia, roznica w wydajnosci miedzy X1900XT niewielka.

Pozdro

Edytowane przez Xan02

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820231087

mozesz tez ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> te pc-800

Z opinii na tej stronce wynika, ze sprawiaja duzo klopotow i sa niekompatybilne. Przymierzam sie do kupna (ale to juz w Polsce) nowego sprzetu i nie chcialbym miec niespodzianek.

Co do 7900gt, to może sie na nia zdecyduje - musze dorawac tylko jakies testy i zobaczyc o ile jest w tyle za 1900xt i czy cena jest w tym wypadku korzystna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dowiedzialem sie, ze 7900gt maja zdolnosc do padania i slabego o/c - przynajmniej te nowsze partie. Nie wiem tylko, jak sprawa wyglada w USA. Czy tam jest podobniej jak u nas?

Zastanawialem sie ostatnio intensywnie czy kupno x1900xt sie oplaca - pod koniec tego roku albo na poczatku przyszlego ma przeciez wyjsc GeForce 8! W takim razie strace kupe kasy. Wymyslilem, ze teraz zaoszczedze na 7900GS, ktora jest stosunkowo tania i oferuje spore mozliwosci graficzne. Podobno podkreca sie nawet o 25%, wiec bedzie dzialala lepiej od 7900GT. Mysle, ze na obecna chwile to najlepsze rozwiazanie.

Edytowane przez Golish87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grzechu_1990 daltego zaproponowalem mu eVGA- na zdjeciu widac ze ma poprawione chlodzenie, a zgony zeczywiscwscie sie zdarzaja czesciej niz na kartach ATi, ale nie jest to zajwisko nagminne.

@Golish87- chyba rzeczywiscie najlepiej wyjdziesz na tym GS'iku, dobra wydajnosc za niewgorowana cene.

Premira G80 juz, juz :wink: - szkoda pchac kupe kasy w stara(wzgledem G80 i R600) karte.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi