Golish87 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Dysponuje kwotą 2000zł = ok. 640$ i chciałem ja przeznaczyć na karte graficzna i ram. Oba podzespoly beda kupowane w USA. Upolowalem taka grafike i takie pamieci (zaproponowal mi je kumpel). Nie jestem zagorzałym fanem ani nvida, ani ati, takze nie ma to dla mnie roznicy. Chce po prostu kupic mozliwie najlepszy i najbardziej oplacalny uklad. Jeszcze nie bardzo sie znam na O/C, ale chcialbym zeby wszystko dalo sie fajnie podrasowac (dopiero sie ucze;). Zdecydowalem sie na zakup w USA, bo z tego co widze w necie i z opowiesci brata wynika, ze zaoszczedze sporo kasy (w zeszlym tygodniu kupil Sony Vaio SZ220B 4,5tys taniej niz w Polsce :blink: ). Na pewno znajdzie sie cos lepszego od moich propzycji, wiec czekam na jakiekolwiek sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820231087 mozesz tez ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> te pc-800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Jedyne co to zmień pamięci na te proponowane wyżej, grafa może być ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Tansza alternatywa grafy TU Fabrycznie podkrecona, ze zmodyfikowanym chlodzeniem, podobno ma ulepszone moduly zasialnia, roznica w wydajnosci miedzy X1900XT niewielka. Pozdro Edytowane 8 Września 2006 przez Xan02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820231087 mozesz tez ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> te pc-800 Z opinii na tej stronce wynika, ze sprawiaja duzo klopotow i sa niekompatybilne. Przymierzam sie do kupna (ale to juz w Polsce) nowego sprzetu i nie chcialbym miec niespodzianek. Co do 7900gt, to może sie na nia zdecyduje - musze dorawac tylko jakies testy i zobaczyc o ile jest w tyle za 1900xt i czy cena jest w tym wypadku korzystna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Co do 7900gt, to może sie na nia zdecydujeNie. Często padają, wyświetlają arty, bierz coś od ati lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Dowiedzialem sie, ze 7900gt maja zdolnosc do padania i slabego o/c - przynajmniej te nowsze partie. Nie wiem tylko, jak sprawa wyglada w USA. Czy tam jest podobniej jak u nas? Zastanawialem sie ostatnio intensywnie czy kupno x1900xt sie oplaca - pod koniec tego roku albo na poczatku przyszlego ma przeciez wyjsc GeForce 8! W takim razie strace kupe kasy. Wymyslilem, ze teraz zaoszczedze na 7900GS, ktora jest stosunkowo tania i oferuje spore mozliwosci graficzne. Podobno podkreca sie nawet o 25%, wiec bedzie dzialala lepiej od 7900GT. Mysle, ze na obecna chwile to najlepsze rozwiazanie. Edytowane 10 Września 2006 przez Golish87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 @Grzechu_1990 daltego zaproponowalem mu eVGA- na zdjeciu widac ze ma poprawione chlodzenie, a zgony zeczywiscwscie sie zdarzaja czesciej niz na kartach ATi, ale nie jest to zajwisko nagminne. @Golish87- chyba rzeczywiscie najlepiej wyjdziesz na tym GS'iku, dobra wydajnosc za niewgorowana cene. Premira G80 juz, juz :wink: - szkoda pchac kupe kasy w stara(wzgledem G80 i R600) karte. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) Bierz te G.Skille Edytowane 11 Września 2006 przez dw.flash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 A te pamieci beda w pelni kompatybilne z ASUSem P5W DH Deluxe? Doczytalem sie, ze plyta ogolnie wymiata, ale ma problemy z pamieciami. Chodzi mi po prostu o to, zebym na dzien dobry nie musial robic v-moda, zmieniac biosu itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 To co w koncu z tymi pamieciami? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...