Skocz do zawartości
lgolebio

Płyta Główna Pod Am2 Z Sli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie. Jaką teraz warto kupić płytę główną na socket'cie AM2 z SLI ?? W miarę tanią oczywiście.

Na DFI INFINITY NF ULTRAII - M2 mozesz odblokować SLI wgrywając zmodowane drivery albo robiąc "hard-moda".

lynk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na DFI INFINITY NF ULTRAII - M2 mozesz odblokować SLI wgrywając zmodowane drivery albo robiąc "hard-moda".

lynk

Są jednak dwa problemy, muszę sobie skombinować mostek SLI (bo w mobo go nie ma) a po drugie nie mogę nigdzie znaleźć linka do DZIAŁAJĄCEGO downloadu zmodowanych sterów.

Czy to prawda, że nie warto pchać się w chipset nFroce 5 (550/570) ?? Ponoć powoduje on dosyć sporo problemów ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są jednak dwa problemy, muszę sobie skombinować mostek SLI (bo w mobo go nie ma) a po drugie nie mogę nigdzie znaleźć linka do DZIAŁAJĄCEGO downloadu zmodowanych sterów.

Czy to prawda, że nie warto pchać się w chipset nFroce 5 (550/570) ?? Ponoć powoduje on dosyć sporo problemów ??

Ja znalazłem w temacie na forum xtremesystems.org. Moim zdaniem problemy z chipsetami NF5xx to wina producentów płyt i niedopracowanych biosow niz samego chipsetu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkreślę, że z płyty nie będę wyciskał siódmych potów. Sprzęt będzie kupiony na 3-4 lata i umieszczone będą w nim dwie karty 7300GT. Będzie to komputer dla znajomego i dlatego nie chcę co chwila odwiedzać go usuwając coraz to bardziej denerwujące problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkreślę, że z płyty nie będę wyciskał siódmych potów. Sprzęt będzie kupiony na 3-4 lata i umieszczone będą w nim dwie karty 7300GT. Będzie to komputer dla znajomego i dlatego nie chcę co chwila odwiedzać go usuwając coraz to bardziej denerwujące problemy.

Nie wysiskasz nie podkrecasz,,

Asus M2N4-SLI (nVidia nForce4 SLI) [DDR2, 2xPCI-E] 388

http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...id=s2AsuM2N4SLI

Gigabyte GA-M55SLI-S4 (nVidia nForce4 SLI) [DDR2, 2xPCI-E, FW] 366

http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...s2GigGAM55SLIS4

a to mostek do DFI

http://sklep.benchmark.pl/pelny_17718.html

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi