Liquid Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Które z ostatnio ukazanych są warte uwagi( stabilne i wydajne). Obecnie mam 40.72 spatchowane na Quadro :P , chętnie zmienił bym na nowsze z możliwością przeróbki na Quadro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Które z ostatnio ukazanych są warte uwagi( stabilne i wydajne). Obecnie mam 40.72 spatchowane na Quadro :P , chętnie zmienił bym na nowsze z możliwością przeróbki na Quadro spatchowane na quadro ?? slyszalem o programowej emulacji, ale jakies dwa lata temu, now grafy tez mozna "spatchowac hmmm podeslesz link do tych detkow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 shakur: rivatuner i sam sobie zrobisz. poszukaj na sprzęcie tematu "gf3 na quadro" czy cos... liquid: mialem kilka nowszych, lacznie z 42.86 i zalozylem spowrotem 41.09, a mysle o 40.72. Im nowsze tym wydajnosc spadala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 hmm, ale czy wydajnosc karty wzrosnie i nie ma zadnych zagrozen :) ? przeciez kazdy by tak robil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 zagrozen nie ma, tak jak wlaczanie ukrytych opcji w detkach, a co do wydajnosci to nie mam pojecia. jak juz to w opengl i nie sprawdzilem przed cala operacja, wiec nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 e mam prawie najnowszy rivatuner i nie widze tam opcji z quadro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Sciągnij Riva Tuner - www.guru3d.com Potem odapl - w głównym okienku masz rozpoznaną kartę - kliknij na taką strzałke w dół po skosie - i wybierz ikone karty graficznej - potem zakładka NVStrap driver i install. To był krok pierwszy - NIE RESTARTUJ. Krok drugi - zakładka power user - trzecia ikona od dołu od lewej (open patch script) - patchscripts->nvidia->nvstrap protection-> i odpowiednio do systemu->continue->wybrać plik sterownika do modyfikacji->po restarcie powinno rozpoznać kartę graficzną i podać lokalizację tego nowego sterownika ja mam jescze obok tego scryptu taki softquadro4, tez dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 W nowej Riva Tuner 2.0 ver.12.2 jest SoftQuadro4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 qrde nie ma tego ostatniego tzn. tej opcji patchscript 3 od dolu jest nvstrapdriver ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 chodzi o ikonki na dole i 3 od lewej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 ok sciagnalem najnowszy rivatuner i zrobilem wszsytko jak trza heh hmm potem zrobie reseta thx wam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 chodzi o ikonki na dole i 3 od lewej ;) hehe, ale ze mnie cieciu no tak thx :) wszsytko stalo sie nagle takie jasne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 no ok zrobilem wszystko jak trzeba bylo :) i nigdzie mi sie nie wyswietla inforamacja potwierdzjaca, ze mam to quadro win nadal pokazuje ze jest to zwykly g4 i tak samo rivatuner :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 hmm moze mam od nowa zainstalowac te stery co ? bo on w koncu zrobil tam ten 1 nowy plik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 qrde niechce mi to dzialac niby pisze ,ze wszystko jest ok, ale nigdzie nie pisze, ze to quardo hmmmm chyba musze stery zainstalowac od nowa te gdzie progs podmienil ten plik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Przerabiasz sterowniki i potem musisz je zainstalować. oprócz Quadro jest jeszcze kilka innych, też mozesz spróbować. Ja mam wszystko :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 instalnalem i naal pisze nvidia geforce 4 titanium :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 no wlasnie stalem sie posiadaczem quadro 4 700 XGL wystraczylo ustawic force on :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 no wlasnie stalem sie posiadaczem quadro 4 700 XGL wystraczylo ustawic force on :) ja wlasnie tez, bo przez te wszystkie rotacje detonatorow mi sie wylaczylo. 40.72 najszybsze u mnie zdecydowanie :!: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 powaznie ? lepsze od 41.09 a jaka masz grafe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Ja właśnie zmieniłem na 42.81, ale nie sprawdzam wydajności 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 powaznie ? lepsze od 41.09 a jaka masz grafe?ti4200 PNY Verto jakos u mnie najlepiej chodza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 e ja mam teraz 42.86 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 e ja mam teraz 42.86 :)I jak z wydajnoscia i obrazem? Narazie jade na rivie bo moj gainward poszedl do testow, ale chcialbym wiedziec co najlepsze :D Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Czemu zamiast całych nazw plików w detonatorach ( nv4_mini.sys ) mam nv4_mini.sy_ . Jedynie całą nazwe ma nv4_disp.inf. Przez to włąsnie nie mogę teraz przerobić sobie na Quadro bo Riva nie widzi plików do zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Czemu zamiast całych nazw plików w detonatorach ( nv4_mini.sys ) mam nv4_mini.sy_ . Jedynie całą nazwe ma nv4_disp.inf. Przez to włąsnie nie mogę teraz przerobić sobie na Quadro bo Riva nie widzi plików do zmiany. jak nie widzi jasne, ze widzi w tym okienku mozesz zmienic, zeby rivatuner nie chcial sys. tylko sy_ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 e ja mam teraz 42.86 :)I jak z wydajnoscia i obrazem? Narazie jade na rivie bo moj gainward poszedl do testow, ale chcialbym wiedziec co najlepsze :D Pozdrowka przetestuje jeszcze, ale jak na razie odpalilem q3 i nie widze, zadnych roznic, a ni w szybkosci, ani w jakosci zobacze jeszcze 3d markiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...