Skocz do zawartości
Picek

Emule W Vectranet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Z góry przepraszam, jeżeli podobny temat już istnieje.

Otóż... Mam internet w Vectrze, 128 kb/s. Nie mam publicznego IP. Maxymalny transfer plików z serverów (czyli np. jak ściagam jakąś instalkę ze stronki) wynosi oczywiście 15 kb/s.

Zainstalowałem sobie program P2P - eMule 0.47c. I problem jest następujący - przy próbie połączenia z tymi najlepszymi, największymi serverami (i w ogóle z większością serverów) w logu pisze tak:

"Connection refused. Your IP is currently blacklisted."

Hmm... Moje IP na czarnej liście?

I właśnie nie mam pojęcia jak to sprytnie ominąć, by łączyło z tymi serverami. A jak już łączy z jakimiś innymi serverami, to bardzo mało wyszukuje, a jak próbuje coś pobierać, to prawie w ogóle nie pobiera.

Można coś zrobić w takim przypadku? Z góry dzięki za wszelaką pomoc.

Edytowane przez Picek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje IP jest na czarnej liście prawdopodobnie dlatego, że pod jednym zewnętrzym adresem (widocznym dla serwera) jest jeszcze wielu użytkowników Vectry z twojej okolicy. Wystarczy, że jeden użytkownik namiesza tak, że serwer wrzuci to IP na czarną listę.

Generalnie emule na wewnętrzym IP to pomyłka, odpuść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi