Skocz do zawartości
Delur

Nie Działa Dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy chcę uruchomić muzykę na kompie i włączam WMP to pokazuje się błąd:

http://img176.imageshack.us/my.php?image=wmdzk1.gif

w Winampie tez sie cos zwaliło. poza tym gdy wlaczam menedzer urzadzen w 'inne urzadzenia' jest karta dzwiekowa i gdy klikam wlasciwosci wszedzie jest napisane nieznany/e. W panelu sterowania w Dźwięk i urządzenia audio wszystko związane z dźwiękiem jest szare, nie mogę tego przestawić. Proszę o szybką odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Newbie pelna geba... :|

Naucz sie podawac jaknajwiecej szczegolow na samym poczatku albo nikt Ci nie pomoze. Karta zintegrowana czy wewnetrzna/zewnetrzna na usb? Sterowniki zainstalowane? Kodeki?

BTW.

Kliknij sobie na linka ktory podales i przeczytaj co tam umiesciles w tym gifie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Program WMP nie może otworzyć pliku, ponieważ wystąpił problem z urządzeniem dźwiękowym. Urządzenie dźwiękowe może nie być zainstalowane na komputerze, może ono być używane przez inny program lub może nie działać prawidłowo"

Nie wiem jak z kartą poniewaz to nie moj komp tylko kolezanki i nie mam teraz do niego dostepu [tak wiem, ze napisalem ze moj ale nie chcialo mi sie tlumaczyc], sterownikow nie moge zainstalowac bo w menedzerze urzadzen nie ma nawet napisanego co to za karta dzwiekowa, a w w panelu sterowania w Dźwięk też nie ma karty dźwiękowej. Kodeki to później jak narazie nie mogę odnaleźć karty dźwiękowej.

Przywracania systemu nie da się zrobić, bo nie jest włączone :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak... najpierw Aidą32 czy tam Everestem sprawdź model płyty głównej, wtedy wchodzisz na magiczną stronkę www.google.pl i szukasz jaki układ zintegrowany ma ta płyta, potem ściągasz sterowniki. Wywalasz z menadżera te nieznane urządzenie, uruchamiasz ponownie komputer, powinno wykryć od nowa kartę, instalujesz sterowniki. I po problemie... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mpu-401 to nazwa kontrolera midi. Karta dźwiękowa to Yamaha OPL3-SAx, a sterowniki są na płycie z Windowsem XP. Więc wywalasz to nieznane urządzenie, wkładasz płytkę z instalatorem, uruchamiasz ponownie komputer i instalujesz sterowniki do urządzenia które zostało wykryte, czyli karty dźwiękowej... Mam nadzieję, że będzie działać... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi