Delur Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Kiedy chcę uruchomić muzykę na kompie i włączam WMP to pokazuje się błąd: http://img176.imageshack.us/my.php?image=wmdzk1.gif w Winampie tez sie cos zwaliło. poza tym gdy wlaczam menedzer urzadzen w 'inne urzadzenia' jest karta dzwiekowa i gdy klikam wlasciwosci wszedzie jest napisane nieznany/e. W panelu sterowania w Dźwięk i urządzenia audio wszystko związane z dźwiękiem jest szare, nie mogę tego przestawić. Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Newbie pelna geba... :| Naucz sie podawac jaknajwiecej szczegolow na samym poczatku albo nikt Ci nie pomoze. Karta zintegrowana czy wewnetrzna/zewnetrzna na usb? Sterowniki zainstalowane? Kodeki? BTW. Kliknij sobie na linka ktory podales i przeczytaj co tam umiesciles w tym gifie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delur Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 "Program WMP nie może otworzyć pliku, ponieważ wystąpił problem z urządzeniem dźwiękowym. Urządzenie dźwiękowe może nie być zainstalowane na komputerze, może ono być używane przez inny program lub może nie działać prawidłowo" Nie wiem jak z kartą poniewaz to nie moj komp tylko kolezanki i nie mam teraz do niego dostepu [tak wiem, ze napisalem ze moj ale nie chcialo mi sie tlumaczyc], sterownikow nie moge zainstalowac bo w menedzerze urzadzen nie ma nawet napisanego co to za karta dzwiekowa, a w w panelu sterowania w Dźwięk też nie ma karty dźwiękowej. Kodeki to później jak narazie nie mogę odnaleźć karty dźwiękowej. Przywracania systemu nie da się zrobić, bo nie jest włączone :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 No to tak... najpierw Aidą32 czy tam Everestem sprawdź model płyty głównej, wtedy wchodzisz na magiczną stronkę www.google.pl i szukasz jaki układ zintegrowany ma ta płyta, potem ściągasz sterowniki. Wywalasz z menadżera te nieznane urządzenie, uruchamiasz ponownie komputer, powinno wykryć od nowa kartę, instalujesz sterowniki. I po problemie... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delur Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Dowiedziałem się przez Sandrę tyle, że istnieje coś takiego jak MPU-400ileś i to ma coś wspólnego z dźwiękiem [może to karta]. Jednak sterowników nie mogłem ściągnąć bo strona z driverami była płatna o__O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Mimo wszystko mógłbys wyedytować posta i dac tam nie 400ileś tylko pełną nazwę układu, lub chociaż model płyty głownej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delur Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 jak mowilem nie mam dostepu do kompa -_- MPU-401 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Mpu-401 to nazwa kontrolera midi. Karta dźwiękowa to Yamaha OPL3-SAx, a sterowniki są na płycie z Windowsem XP. Więc wywalasz to nieznane urządzenie, wkładasz płytkę z instalatorem, uruchamiasz ponownie komputer i instalujesz sterowniki do urządzenia które zostało wykryte, czyli karty dźwiękowej... Mam nadzieję, że będzie działać... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...