Skocz do zawartości
yuucOm

Poważny Problem Z Firewalle Itp

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bardzo poważny problem z firewallem. Mam Win XP sp 2 i miałem zawsze właczoną zapore systemu windows. Do tego mam zainstalowaną Sygate personal firewall (SPF).

Dziś uruchamiam kompa wszysko jest git i w ogole dopóki nie zauważyłem ze SPF nie działa. Znaczy nic nie blokuje. Testowałem to na mIRC instaluja go od nowa i nic. Pomimo zablokowania mIRC mogłem sie połaczyć z każdym serwerem :/. Do tego zauważyłem ze w centrum zabezpieczeń windows Zapora jest wyłaczona i nie da sie jej właczyć.

Daje skriny zeby było łatwiej:

Dołączona grafika Dołączona grafika

Oczywiscie "poszedłem" do panelu sterowania i gdy nacisnołem "Zapora systemu Windows" wywaliło mi takie okienko:

Dołączona grafika

Przywróciłem system o 5 dni i mam to samo :/. Instlowałem jeszcze raz SPF i też nie działa. Nie wiem kompletnie co robić bo format odpada. Dodam jeszcze, że na innej partycji mam Win xp sp2 i wszystko działa dobrze. Co to może być ? Bo skanowałem anty virusem i ad-aware i nic nie wykryły. HELP!!.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego Ad-ware używasz? Zarzuć Spybot S&D 1.4 (jeżeli nie masz). Można go za darmochę ściągnąć np stąd. Aktualizujesz bazy i przeszukujesz system. Jak miałem wirusa to mi całą masę ustawień w rejestrze pozmieniał (właśnie dotyczących zabazpieczeń windowsowych). Jeżeli coś tam masz namieszane to Ci to wykryje i naprawi (przynajmniej powinien). Jeżeli zaś używasz tego programu i nic nie znajdujesz/znajdziesz to chyba ja nie będę Ci już mógł pomóc. Nara.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 działaly dobrze. W read me firewalla SPF było napisane ze można go "łaczyć" z innymi. Moim zdaniem to jakiś dziwny wirus. Znalazłem tą strone: http://windowsxp.mvps.org/sharedaccess.htm. Narazie nie moge tego sprawdzić ale zobacze tylko jak bede miał dostem do tego Win xp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi