Gość Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 wiecie co mam fajny pomysl na czyszczenie miedzianego bloku wodnego keczupem :twisted: (serio!!!) to dziala umnie przed szkola sa takie jakies mosiezne (mosiadz=miedz+cyna czyba)porecze juz poczarniale ze starosci posmarowali je keczupem (pikantnym) tak zeby ktos wpakowal w to lapy na nastepnej przerwie przychodze tam gdzie byl keczup porecze staly sie zlociutke ja zloto :D sprubujcie i napiszcie mi o wynikach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Postanowiłem spróbować ten sposób i sprawdza się znakomicie!!! Naprawdę! Specjalnei dotego celu kupiłem najtańszy ketchup w geancie i już część bloku i nagrzewnica zrobiłą sięjak nówka (no może prawie). Tylko mam taka radę nie zostawiajcie ketchupu na miedzianych rzeczach na dłużej niż 2-3 h bo się taka brzydka zielona ciecz wytrąca (chyba jakaś reakcja ketchupu z miedzią). Koszt czyszczenia całej nagrzewnicy i bloku wynosi poniżej 2 pln i można jeszcze resztkę zjeść :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 znaczy mam polac blok keczupem ? pozostawic na np 20 min i zmyc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Przetestuje chrzan&musztardę. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Postanowiłem spróbować ten sposób i sprawdza się znakomicie!!! Naprawdę! ... a co w tym dziwnego :o przeciez kiedys pisalem ze do czyszczenia doskonale sa: ocet spirytusowy tomasir przeczytaj sklad keczupu ma etykietce a pewnie znajdziesz obie rzeczy o ktorych pisalem :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 "]znaczy mam polac blok keczupem ? pozostawic na np 20 min i zmyc ?Dokładnie tak!!! Najlepiej zrób sobie małą kropkę z ketchupu na środku bloku i już po kilku sekundach zobaczysz różnicę! Ja całą swoją nagrzewnicę w ketchupie kąpałem!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Ale do polerowania to sie nadaje? Bo ja swojego bloku nie polerowalem a chcialbym wiedziec czy ten keczup cos pomoze (tzn czy temperatury beda nizsze) a moze blok sie wypoleruje :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 do polerowania raczej nie ale rozpusci zasniedziala miedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 ani sie obejrzymy a tu 4max bedzie sprzedawal "arktik Keczup silver XX" :)) keczup by mate keczup by Enheim a naglowki w stylu "czy pudliszki moga byc?" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 "]ani sie obejrzymy a tu 4max bedzie sprzedawal "arktik Keczup silver XX" :)) keczup by mate keczup by Enheim a naglowki w stylu "czy pudliszki moga byc?" BTW kieczapoow :D Mate od dawna stosuje kompiele kieczapowe do czyszczenia blokow, inside i outside Ja osobiscie wole kfasek cytrynkowy :) ten sam efekt, a syfu mniej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...