Skocz do zawartości
maxx304

Dfi Nf4 Infinity Czy Gigabyte K8nf9 Ultra?

Rekomendowane odpowiedzi

mam wybor pomiedzy dwoma plytami glownymi (jak w temacie) za ta sama cene i nie wiem ktora wybrac. Jak wiadomo DFI jest na gołym chipsecie nForce4 a ten Gigabyte jest na ultra, wiec posiada sataII. Na DFI mam problem z pamieciami gdy podkrecam procka. Gdy np. daje fsb na 300 to pamiec musze zjechac mnoznikiem az do 133 zeby ruszyla. Gdy tego nie zrobie komp zawiesza sie na magicznym NVIDIA RAID... Moze ten Gigabyte bylby lepszym wyborem? http://usterki.hobby-elektronika.eu/jvc.html Prosze o rady

Edytowane przez maxx304

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam wybor pomiedzy dwoma plytami glownymi (jak w temacie) za ta sama cene i nie wiem ktora wybrac. Jak wiadomo DFI jest na gołym chipsecie nForce4 a ten Gigabyte jest na ultra, wiec posiada sataII. Na DFI mam problem z pamieciami gdy podkrecam procka. Gdy np. daje fsb na 300 to pamiec musze zjechac mnoznikiem az do 133 zeby ruszyla. Gdy tego nie zrobie komp zawiesza sie na magicznym NVIDIA RAID... Moze ten Gigabyte bylby lepszym wyborem? Prosze o rady

do oc na pewno DFI bedzie duuuuzo lepsze i nie ma sie nawet nad czym zastanawiac. Sata ii nie ma w w tym dfi ale mozna to przebolec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, ja oczywiscie mam juz tego DFI :D no i mam mozliwosc wymiany na tego gigashita... kiedys mialem K8NSC i bylem z niej zadowolony wiec wolalem poradzic sie ekspertow ;) co do tego DFI to mam wlasnie problem z pamieciami http://hobby-elektronika.eu/programator.html na niej, a mianowicie chodzi o ich OC. Jak juz pisalem wyzej gdy mam magistrale np. 290 to z pamieciami musze zjechac az do mnoznika 133, czyli chodza mi na 187Mhz zamiast na conajmniej 200Mhz... gdy dam fsb na 300 i pamieci teoretycznie powinny isc na 193Mhz - winda nie chce wstac, zwiecha na NVIDIA RAID... pamieci mam te z podpisu. moze jakies sugestie?

Edytowane przez maxx304

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi