Skocz do zawartości
Spookie

Badsectory A Raid 0 Ktory To Hdd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam RAIDA 0 i na jednym lub obydwu dyskach mam bad sektory, da się sprawdzić na którym dysku czy na obudwu są bad sektory bez rozmontowywania RAIDu :question:

Bady próbowałem naprawić HDD regeneratorem, ale niestety to nic nie dało, jak dochodzi do 11% to zwis kompa :(

Pozatym teraz "troche" spadła mi wydajność kiedyś były średnie transfery ok. 100 MB/s i burst ponad 215 MB/s a teraz średnio 16,5 MB/s i burst niecałe 18 MB/s :E

Do serwisu i tak chyba muszę iść z 2 dyskami...

Tak było kiedyś:

http://img410.imageshack.us/my.php?image=hdtachraid27pn.png

Aktualnie:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

:hmm: Mój kolejny temat bez odpowiedzi :E :question:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze inne dyski ale pozapychane :E ale sytem już przeniosłem i co ważniejsze dane zbackupowałem. :)

Na tych dyskach aktualnie są tylko dane...

Mając trzeci dysk stawiasz na nim system i sprawdzasz każdy z dysków z raid z osobna?

Ale jak je sprawdzić osobno :?: :mur:

Chodzi mi o to aby nie rozmontowywać RAIDu... (tak jak napisałem te najważniejsze i absolutnie najważniejsze dane sobie już zapisałem ale troche mi szkoda tego co tamjest i chce aby sobie tam "posiedziało" do czasu aż kupie kolejny dysk a potem ide z tymi do serwisu. :) )

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi