Skocz do zawartości
zaplutek

Grafika Do Pro Evolution Soccer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce tzn musze kupić karte garficzną bo mi sie spalila karta geforce ti 4200 byłem wsumie z niej zadowolony mam w tej chwili 270 zl na wydanie ( na allegro są radony 9800 pro w tej cenie pewnie jak wiecie ) ale czy mi taka garfika jest tak bardzo potrzbena bo jak czytam to widze ze dobra karta garficzna przydaje sie przy wysykoich rozdizlczosciach w zupelnosci wystaczy mi 1024/768 . Kupiłbym odrauz radeona za te 270 zl jakbym mail gwarancje chociaz na rok tam daja na miesiac wiec troche lipa , druga sprawa to ze mam slaby zasilacz ktory nie pociagnie takiej karty i bede zmusozny kupic jakis nowy ale jak czytam tu to polecacie same takie drogie kolo 200 zl a na taki sarki niemam , na allegro znalazlem taki http://allegro.pl/item127776906_nowy_zasil..._20_24_pin.html

niby wysokie parametry no ale niewiem jelsi ebde musial wydac 100 to jakos skombinuje bo neicche aby mi sie palily czesci caly czas i w ostatecznosci niewiem skad ale moze uzbierlabym na taki http://allegro.pl/item126884188_ozir_polec...c_24_20pin.html

amd athlon 2,5+

plyta asusa

512 ramu

dzieki za pomoc z góry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

czemu niema RADEONOW 9800 pro w sklepach ?? jesli sa takie lepsze od tych 9550 i inncyh :/

Wycofane z produkcji, wcześniej wyszły (9800) a te poźniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moglby mi ktos napsiac jaka przyczyna tego wycofania ?

9800 256 bit 8 potoków technologia wykonania 0,15um

9600 128bit 4 potoki technologia wykonania 0,13um dzięki temu mniej się grzeje jest mniej pradożerne i osiaga często wyższe taktowania - co z tego skoro ma dwukrotnie węższą szynę i 2 razy mniej potoków

poprostu przestano produkować stare karty żeby schodziły nowe (nie koniecznie lepsze)i tyle :)

hehe a czemu bys nie dał 270 ?;/ i wlasnei pyatnie jak dlamnie za 100 pkt czemu niema RADEONOW 9800 pro w sklepach ?? jesli sa takie lepsze od tych 9550 i inncyh :/

bo tak :D

za 9800 250, za 9700pro ( chodzi o memki samsony 2,8 ns ) -230, a za zwykłe 9700 200 :D

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcesz pociupac w PES 6,7 - stary...

bierzesz radzia9800pro i zasilacz FORTRON 350w / koszt razem ok 360-380zl z wysylka i napierdalasz... ja tak zrobilem / pozdro :D

Z takim słownictwem to idz sobie pod blok :mur: to jest forum komputerowe elo ziomie <_<

Co do tematu to tak jak wyżej zasilacz fortron i radek 9700/9800 a moze jakis GF6600?

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest jego już chyba trzecie konto na allegro, ale to chyba solidny sprzedawca, z tego co wiem to kilka osób na forum od niego kupiło i było zadowolonych. Co do 9700 to polecam do PESa. Sam mam i pogrywam na full detalach nawet po wgraniu Power Patcha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj Fortrona 350MDN (~60zł) na allegro, bo ma mocną linię +5V, a mobo twoje pobiera właśnie z +5V do tego jeszcze zrób o/c procka i polecałbym Radzia 9700 pro (250 zł).

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe najlepiej jakby i do 7 czesci byla dobra :) nie no na 7300 GT to mnie nie stac ;) a nie tylko karta garficzna czlowiek zyje

ps. dzwonilem do sklepu i zasialcz mi tan kiespki dali jako zastepczy :) i dadza mi nowy Modecom ATX 300W P4 ESP-300 wiec postaram sie go sprzedac moze za 40 ktos sie znajdzie :)

Edytowane przez zaplutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko powiedz do jakiej części Pro Evolution Soccer bo do szóstej części która będzie już niebawem to troche wymagająca jest może dozbieraj jeszcze troszke do Galaxy 7300 GT 128 mb??

A po czym wnosisz, ze PES6 bedzie taka wymagajaca? Z tego co wiem to bedzie na starym silniku wiec wymagania sprzetowe beda bardzo zblizone do poprzedniej czesci (rewolucji graficznej nie bedzie). Radek 9700/9800pro spokojnie powinien wystarczyc by sobie pograc w max detalach i rozdzialce 1024x768. ;] Zreszta niedlugo sie o tym przekonamy. Dla mnie wazniejsze jest by panoramiczna rozdzialka dziala w tej grze bez zarzutu. W PES5 niestety ten element szwankuje i nie moge ustawic 1280x800. :mur: A jakby w PES6 dodali 1680x1050 to juz bylby totalny wypas. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po czym wnosisz, ze PES6 bedzie taka wymagajaca? Z tego co wiem to bedzie na starym silniku wiec wymagania sprzetowe beda bardzo zblizone do poprzedniej czesci (rewolucji graficznej nie bedzie). Radek 9700/9800pro spokojnie powinien wystarczyc by sobie pograc w max detalach i rozdzialce 1024x768. ;] Zreszta niedlugo sie o tym przekonamy. Dla mnie wazniejsze jest by panoramiczna rozdzialka dziala w tej grze bez zarzutu. W PES5 niestety ten element szwankuje i nie moge ustawic 1280x800. :mur: A jakby w PES6 dodali 1680x1050 to juz bylby totalny wypas. :P

Narazie kumpel ma na PS2 japońską wersje i Grafa jest zarąmbista lepsza od poprzedniej wersji więc zapewne na PC też będzie lepiej. COś o rozdzielczości mi się obiło o uszy ma być lepsza :)

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekaw jestem jak bedzie sie gralo z komenatarzem borka :) a swoja droga pes bez patcha to troche slabo wyglada i wystarczy byle jaka karta do tego

[OT]Hahaha dawno się tak nie uśmiałem :lol:. Rzeczywiście po patchach wymagania podnoszą się z 10 krotnie :lol: [/OT]

Gierka chodzi płynnie na 1024/768 max począwszy od radka 9550, to tak BTW.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi