Skocz do zawartości
oc_master

Chłodziarka Do Wc

Rekomendowane odpowiedzi

@Masell - ile z ceny zejdziesz ? I czemu tak cienko w load ?

To nie jest DBX czy coś innego zjadajacego 400W+. Z załozenia miało być małe, ciche (porownywalne do delty na 5/7v) chłodzonko - nie mega monster ultra overkill :wink:

Co do ceny - znasz moje GG, a takze wiesz jak PM wysłać

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze możesz włożyć sobie jakiś większy kompresor ;) .

Moglbym wstawic w ten uklad np NL11 jakby ktos chcial... tylko ze cena osiagnełaby poziom 4ro cyfrowy :D

Nooo prawie 4ro cyfrowy ;)

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze możesz włożyć sobie jakiś większy kompresor ;) .

To wyjdzie prawie na jedno jakby zaczac robic od nowa ;)

To nie jest DBX czy coś innego zjadajacego 400W+. Z załozenia miało być małe, ciche (porownywalne do delty na 5/7v) chłodzonko - nie mega monster ultra overkill :wink:

Co do ceny - znasz moje GG, a takze wiesz jak PM wysłać

Hehe to wyglada jak miniaturka DBX'a

Trzeba bedzie pomyslec, bo cos malego przenosnego by sie zdalo :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbować zawsze można.Jestem ciekawy czy Tobie albo komuś innemu pierwsze Fc robił"kolega"

Robiliście to zapewne sami czytając artykuły i prosząc o rady innych.Nie stać mnie na fc aby chłodzić kompa,nie mam też miejsca aby sobie na fc pozwolić.Chłodzenie wodne to tanie o dobre rozwiązanie,ale po co płacić za chłdnice np bix3 150zł jak można za tą kwotę złożyć coś znacznie wydajniejszego.Frajda z budowy fwc napeno też jest większa niż kompletowanie klasycznego wc.

Człowiek uczy się na błędach,szczerze nie mam zielonego pojęcia o konstrukcji takiego użądzenia,ale mam ochotę się wyedukować i brać przyład z Was.Może to i bez sensu,ale zawsze będzie więcej zabawy :wink:

jak wpadlem na pomysl zrobienia fc to.... zaczalem czytac! tak, to nie jest trudne, mozna uzyc wyszukiwarki, cos znalezc, przeczytac i ewentualnie zadac potem pytanie, ale TY nawet nie znalazłes SUBFORUM o chlodzeniu freobnem, wiec nawet nie próbuj mi zaraz odpisac, ze szukales, bo NIE szukales, co wystarczajaco potwierdza to ze najpierw zalozyles temat w nieodpowiednim miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi