Pantas Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Jak mogę sprawdzić częstotliwość maksymalną fabryczną ramu? Na mojej płytce ram pracuję chyba z 266 mhz, jest to DDR, chciałem sprawdzić ile ma max, bo chce go sprzedać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Maksymalna czestotliwosc okreslana przez producenta zapisana jest w SPD. Mozesz ja sprawdzic np programem cpu-z. Wielu uzytkownikow z powodzeniem jednak zwieksza czestotliwosc ramu ponad wartosci fabryczne. Edytowane 23 Września 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Jeżeli ma normalnie efektywne 266Mhz (czyli 133Mhz) to jest właśnie maksymalna częstotliwość. Jeżlei chcesz sprzedac jako lepszy to musisz sam sprawdzić podkręcając - wydaje mi się że dojdzie tak do 333Mhz (166) albo i nawet 400Mhz (200) ale to zależy od producenta i konkretnej patrii kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Ja mam poprostu słabą płytkę główną i nie uciąga na maxa tego ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 No to sprawdź SPD w CPU-z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...