Skocz do zawartości
ZIBI_PL

Zmiana A1800xp Na A64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcialbym zmienic procka + mobo. Mam na to ok 350 zl. Prawdopodobnie kazdy bedzie mi to odradzal ale mobo musi byc pod agp bo jescze troche na moim 6600GT posiedzie. Co mozecie ciekawego polecic ? isc w s 939 czy 754 ? sempron czy athlon ?

Niestety coraz czesciej moj procek strasznie mieli mi kompa i wiele gier duuuuzo na tym traci (u znajomej na tej samej grafice tylko ze A64 3000 pod s.754 i 1gb ramu smigaja znacznie szybiej.

Nie interesuje mnie przyszlosciowe rozwiazanie bo ide do woja i kompa bede uzywal raz na jakis czas. Wiec jesli juz cos zmienie to dop za rok a wtedy to cos calego nowego :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon 64 3000+

AsRock Dual-sata2 (masz agp i pcie) :)

z kasa bedzie gorzej... no i czy liczysz ze te 350zl masz z mobo i swojego proca, czy masz 350zl + to za ile sprzedasz? :)

bo jesli ta 2 opcja to starczy Ci na ten zestaw co podalem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z kasa to jest tak ze ok 200 bede mial swioch a reszta to z tego co sprzedam - tylko niewiem za ile moje stare czesci pojda bo ceny na allegro sa rozne i niewiem na ile ocenic wartosc tego.

Jesli bym sprzedawal to procek+mobo+256DDR (266mhz) 150-200 wyciagne za to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

sempek 300+ s939 200zł

i jakas uzywke chociaz asrocka wyciagnac.... albo sprzedac geforca na agp i kupic geforce7300gt do tego jakas mobbo asusa na pcie mysle ze tak byloby najlepiej i dalbys rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie tak jak pisalem - chce zostac na AGP nawet jezeli nie widzicie w tym sensu. Po prostu kiedy zdecyduje sie na nowego kompa (czyli po wyjsciu z woja) bedzie juz DX10 albo jakies nowe wymysly lub co tam nowego wymysla i wtedy dop wydam wieksza kaske na cos fajnego. A teraz potrzebuje tylko procka i mobo ktory podtrzyma kompa przy zyciu do tego czasu.

rafifeo - mowisz ze ok 180 za samego proca i mobo czyli z ramem ok 220 moge chciec za to ? :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

ale wiesz... po jaki sens jest sie pchac na sile w agp skoro za ta sama kase mozesz miec pcie szybsza grafe juz nowsza plyte i na niczym nie stracisz nawet jak dx10 wyjdzie, 7300gt to tania grafa ktora zawsze sprzedadsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

To ja moze dodam jeszcze tylko tyle ze nie bawie sie w podkrecanie :-) Czy ten 7300GT jest duzo wydajsznieszy od mojej karty ? czy po prostu polecacie ja bo za niska cene dostane odpowiednia wydajnosc ? :)

mowie Ci bierz opcje która podałem, ewentualnie zmien plyte glównąna taką która Tobie odpowiada ale za 150zł spokojnie plyte fasjna kupisz

pozdr

30/50% roznicy.

oczywiscie na korzysc 7300 - nowsza technologia, wsparcie ze strony najnowszych sterwnikow z optymalizacja pod najnowsze tytuly itp....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki za podpowiedzi - mam tylko takie male pytanko :P

Czy taki procek A64 albo Sempron bedzie dziala na ramie DDR 256 400mhz + 256 266mhz ? Bo niewiem czy dojda mi koszta zmiany tej jednej kosci :) a przy takich zmianach kazdy grosz sie liczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi