Poke Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Najwazniesze cichy, wydajnosc na 2 miejscu ale ma tez spelniac swoje zadanie czyli wyciagac gorace powietrze z obudowy. Wyszperalem: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=29601 - troche glosny ale moge obnizyc napiecie do 9V http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27193 - troche drogie ale wydatek praktycznie na cale zycie, inna sprawa ze trudno uwierzyc w taka cisze + troszke slaba wydajnosc http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27192 - niby idealne rozwiazanie, ale kto wie Jakies inne propozycje? W gre wchodzi praktycznie tylko Komputronik bo mam go praktycznie 15 minut drogi od domu. No chyba ze Gral/Balta ale tam patrzylem i wyjatkwo nedznie - strasza tylko wyjce AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Z 120mm to w zasadzie Fander (ach ta poprawność polityczna :)). EDIT Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale Fander ma regulacje obrotów 700-1400 RPM więc możesz sobie dowolnie ustawiać Edytowane 23 Września 2006 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Nie ten dział... Ja bym brał Fandera bo testy sFlexa znaleźć w Polsce to cud... Na korzyść Fandera przemawia dodatkowo regulator obrotów dzięki temu nie musisz kombinować z napięciami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poke Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Napiecia nie problem, mam w szufladzie przelotke na 9v z 12v. sFlexa niby maja w Komputroniku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Fandera też mają chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Napiecia nie problem, mam w szufladzie przelotke na 9v z 12v. sFlexa niby maja w Komputroniku... Nie musisz stosować żadnej przelotki, w tym Fanderze jest potecjometr (to małe na kabelku), którym możesz regulować od 12V na nawet mniej niż to 9V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Mozesz wziac pod uwage Arcic Fan 12 . Po ustawieniu obrotow tak glosny jak Fander a cena 15 zl i 6 lat gwarancji . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Z tych co podałeś to tylko Fander. Mam obecnie w kompie Fanera i S-flex'a (wersja 1200rpm podłączona pod fan mate'a) i fander ma zdecydowanie cichsze łożysko. W S-flex'ie z bliska słychać ciche terkotanie (podobne jak w łożyskach kulkowych tylko niższe) nawet na 5V (ma jakieś 400obr.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...