Gość Kyniek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Na początku myślałem że Asus jest bez grzechów i konfliktu nie występują... okazuje się że niewiele ustępuje Gigabytowi... o ile w nowych biosach w GB coś niecoś poprawiają to w przypadku Asusa poprawnki są znacznie mniejsze... zależy mi na porządnym OC. Gigabyte DS3 jest fajny i nie za drogi ale może mieć problem z kartą graficzną Galaxy 7600 GS - konkretnie taką : http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=5126 z kolei w Asusie też występują problemy i częsno nie wiadomo dlaczego... biosy ich nie rozwiązują, w BG najnowsze biosy rozwiązują częściowo problem GF7600GS... GB DS3 ma bardzo fajną rzecz - przy przesadnym OC jak się przesadzi i komp nie chce wstać to po włączeniu naciska się odpowiedni klawisz i ładuje się na ustawieniach standartowych i spokojnie można w biosie zluzować a Asus nie ma takiej funkcji... to jest na plus dla GB Na plus dla Asusa jest to że na nim statystycznie się wyższe OC osiąga.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Od paru dni jest w "modzie" Asus P5W64 WS Pro odszukaj tematu,poczytaj i biegusiem zaklepuj MOBO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Kyńku, dobrze Racuch prawi - bierz P5W64 WS Pro za ok. 650 zeta. Normalnie ta mobo kosztuje ponad 1k, ale chyba ktoś się w dystrybucji walnłą z cenami :D. OC bardzo dobre, no i w końcu to 975x.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Nie wiem czy zauw2ażyłeś ale ja mam E6400 i 975 poprostu nic nie da!! to było by tak jak bym kupił E6600 i wziął P5B DLX (albo inne mobo na 965). Po za tym - akurat do mojego procka OC będzie miała lepsze mobo na 965 - rzędu fsb 500 (na DQ6 rekord do 600MHz fsb) Edytowane 26 Września 2006 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Ja też mam e6400 i kupuję Asus P5W64 WS Pro. Myślę, że spokojnie zrobi FSB 425MHz. 3.4GHz w zupełności mnie zadowoli. Jak chcesz coś na 965, to zagadaj z użytkownikiem Hanu, bo on ma do sprzedania Asusa P5B Deluxe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Cóż.... chętnie bym poczytał o tej mobo - ale xtremesystem nie działa :/ na polskich forach nie ma co.... nie wiem jakiego max FSB można sięspodziewać... nie wiem jak płyta się sprawyje podczas OC... praktycznie nic nie wiem o tej mobo - jak zacznie działać extremesystem to dopiero będę miał możliwość poczytania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Recenzja Asusa P5W64 WS Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Z drugiej strony - kompletnie mi nie są potrzebne bajery w stylu quad SLI - nawet zwykłego SLI nie planuje... nawet nie wiem czy zmianę proca planuje... w moim odczuciu ta mobo jest świetna - tyle że ma kupę bajerów których poprostu nie potrzebuję... EDIT: pooglądałem to mobo - całkiem fajne... ale ma jedną karygodną wadę... nie ma sensownego mocowania - nie dość że haki to jeszcze 2 a nie 4 i to na ukos.... a ja tam chłodzenie wodne chce zamontować.... gdyby nie to to bym się zaczął zastanawiać również nad tą mobo.... Edytowane 26 Września 2006 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...