Skocz do zawartości
grzeg255

Komputerek Do Netu I Worda

Rekomendowane odpowiedzi

@rafifeo :wink:

u mnie cielak 400Mhz z 200Mb ramu radzi sobie z netem i wordem na 98se ale ma czasem biedaczek odpały i jest na tyle zajęty, że widac opóźnienie kursora w ruchu ( więc nie teges ) a teraz zajrzyj do mojego 1 posta w tym temacie - pentium III z rozsądną ilością kaszyza rozsądną cenę nawet za 150 zł bez hdd ...

ja bym sie w durnia nie pchał chyba że z naprawde wysokim taktowaniem ale to już kosztuje :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w drugim pokoju cel @ 340mhz + 192mb 2-2-2 i ze starą 8GB i daje to to radę pod XP + office 2003, bez netu więc z odchudzaniem windy można było poszaleć, kursor nie przycina. wada - prezentacje w ppt są raczej podglądowe ;] 2x tyle ramu + 300mhz i da radę z netem razem z flaszami etc., o edycji tekstu nie wspominam bo jedynym zadaniem które w wordzie zajmuje troche cpu to sprawdzanie pisowni i różnica 1/2s przy sprawdzaniu 10 stron raczej nikomu różnicy wielkiej nie zrobi ;]

kolejna zaleta starego sprzętu - można to wyciszyć domowymi sposobami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

j/w

Niewiem co to się porbiło że ludzie myslą że jak nie ma 2 GHzl 1gb ramu, R9550 to już komp nawet na maszyne do pisania nie starcza.

Cokolwiek koło 600 MHz; 256 ramu i riva tnt / gf2mx spokojnie wystarczy do pisania i przeglądania neta na czymś takim to nawet filmy chodzą OKi... // na PII 350 też chodzi system całkiem OKi

btw. Zainstalowałem Windwsa XP na P200 non MMX 64 ramu (4x16 simm) na płycie intela (Intel 430LX) + zintegowany S3.... system chodził ale mp3 + pare okienek w przeglądarce i już sie "kisiło" :E :) :P

btw2. Te konfiguracje chodzą OKi pod warunkiem że mamy w sumie prawie czysty system jeżeli dodatkowo mamy odpalonego frewalla, antywira,muła itp to niestety wtedy już trzeba coś mocniejszego...

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi